След около седмица би трябвало да имаме правителство за пръв

...
След около седмица би трябвало да имаме правителство за пръв
Коментари Харесай

Местните избори през 2023 г. ще са тест за коалицията

" След към седмица би трябвало да имаме държавно управление за пръв път от много време. ... След няколко месеца ще приказваме за държавното управление като цяло, а не за обособените съставки, които го сформират. Това ще се дължи на две неща - поръчките в съдружното съглашение са оптимистични, само че до момента не са тествани и това ще докара до прекрояване на съглашението - в случай че не в текста, то в процеса на осъществяването му. Второто нещо, което следва да забележим в идващите месеци, е превръщането на " Продължаваме промяната " и " ИТН " в политически партии, които да стартират да следват избран вид политики, ориентирани към съответни публични групи. Защото предстоят локални избори (през 2023 година - б.р.), а на тях ще бъде пробата за това дали съдружното съглашение и хората, застанали зад тези хрумвания, са си свършили работата ". 

Този коментар направи пред БНР политологът доктор Георги Проданов, гл. ас. в департамент " Политически науки " в Нов български университет.

По думите му като опозицията в 47-и парламент ГЕРБ няма да бъдат градивни, макар че декларират това, тъй като са " в паническа обстановка без ясна вероятност какво им следва ".

" По-скоро очаквам от Движение за права и свободи да се държат градивно. Нищо ново в тяхната политика няма да се случи, в случай че те продължат тяхната линия - да следват ползите си ", уточни той и добави:

" Възраждане " са партия без съществено политическо бъдеще. С отшумяването на COVID ще отшуми и тя ".

Политологът Георги Проданов коментира идеята за ротационно председателство на Народното събрание, която към този момент не е настояща.

" Такова председателство в Народното събрание би имало, когато сделките към ръководството биха буксували и имаше потребност това да бъде демонстрирано непрестанно. Фактът, че не се стигна до това, говори, че обединението е учредена на други правила и други полезности ", уточни той.

Според него това, че " Продължаваме промяната "  пое председателството на Народното събрание, демонстрира коя партия има надзор и в Народното събрание, и в ръководството.

Политологът определи като преекспонирана тематиката за интервенция на президента Румен Радев в подготвяното постоянно държавно управление.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР