След около два месеца сградата, в която първи стъпки правят

...
След около два месеца сградата, в която първи стъпки правят
Коментари Харесай

Паметник на културата в София става бутиков хотел

След към два месеца постройката, в която първи стъпки вършат едни от най-изявените български музиканти като цигуларя Васко Ешкенази и оперната прима Инна Кънчева, ще бъде бутиков хотел, оповестява Българска национална телевизия.

Повече от 50 години на улица "Оборище ", 5 се е помещавало Националното музикално учебно заведение. От 2000 година постройката е благосъстоятелност на Католическата черква у нас.

След като 15 години не е била поддържана, институцията намира вложител за реорганизация и стартира ремонт в края на 2016 година. След края на ремонта постройката ще се трансформира в хотел.

"Сградата е предопределена за хотел като по-скоро е многофункционална постройка, в която има с изключение на хотелски жилища, съхранена и непокътната концертна зала, съхранен и непокътнат в автентичен тип параклис на Българската католическа черква, които са и притежатели на постройката и също в сутеренните равнища се построява още една полифункционална зала ", сподели арх. Николай Симеонов, архитект на постройката.

Проектантът е безапелационен, че тя е не е трансформирала образа си като се изключи покрива, където има построена стъклена надстройка.

Въпреки това някогашни ученици на музикалното учебно заведение изрекоха в обществените мрежи възмущението си от смяната в предназначението на постройката.

Собствениците увериха, че ще я ремонтират, само че и по-късно огромна част от нея ще остане социална и ще се резервира като културно средище.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР