След около час бурни дискусии Столичният общински съвет избра за

...
След около час бурни дискусии Столичният общински съвет избра за
Коментари Харесай

Избраха архитект Румен Русев за кмет на Красно село

След към час бурни полемики Столичният общински съвет избра за кмет на столичния регион " Красно село " проектант Румен Русев. 

39-ма гласоподаваха " за ", един " срещу ", а шестима гласоподаваха въздържали се. Архитект Русев беше номинацията на Карлос Контрера и Борислав Иванов. 

Сагата стартира, когато пълномощията на отстранената кметица Росина Станиславова бяха прекъснати на 28 февруари, когато влезе в действие решението на съда за спор на ползи. А от 1 март пък е в действие решението на ОИК-Столична за отстраняването на Станиславова.

От тогава регионът се ръководи от един от заместниците на Станиславова – Николай Веселинов. Той беше акредитиран от нея, преди да бъде отстранена от поста. По-късно пък бе назначен за краткотрайно изпълняващ длъжността и от кмета на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

В предходните три епизода на сагата " Красно село " завършиха безрезултатно, само че свадите и обвиняванията сред съветниците се точеха с часове, напомня " 24 часа ". Основният спор е - може ли общински консултант да размени до локалните избори отстранената Росина Станиславова, или това би трябвало да е някой от тримата ѝ заместници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР