След обявяването на състава на служебния кабинет, назначен от президента

...
След обявяването на състава на служебния кабинет, назначен от президента
Коментари Харесай

Първи политически реакции за служебния кабинет на Румен Радев

След оповестяването на състава на служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев, не закъсняха и първите политически реакции за държавното управление.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пожела триумф на служебния кабинет.

" То няма да е отговорно за нищо, тъй като то директно ще се управлява от Румен Радев, тъй че и тук ще забележим какви са им опциите. Дано новото държавно управление обезпечи почтени избори както ние, да не позволен през машините хакерите да създадат някаква пакост ", съобщи Борисов.

От Българска социалистическа партия пък означиха, че формираното от президента Радев държавно управление е извънредно мощно.

" Освен изборите, които са неговата доста значима задача, би трябвало да се заеме и с ограниченията, свързани със Здравната рецесия, да набележи ограниченията за справяне с икономическата рецесия. Според мен един доста мощен екип предлага президентът и съм убеден, че ще реализира въпреки и за късото време осезаеми резултати ", уточни заместник-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

Според " Изправи се! Мутри вън! " оценката за служебния кабинет ще зависи от отношението към изнесеното в Комисията по инспекция на ръководството.

" Първият ден, в който Борисов не е министър председател, е ден за поздравления. Оценката на служебния кабинет " Изправи се! Мутри вън! " ще се даде, откакто забележим каква е степента на ангажираност на министрите от служебния кабинет със сигналите, с които се занимаваше Комисията по проверка ", сподели съпредседателят на обединението Мая Манолова.

А от " ИТН " обявиха, че най-важната задача на служебното държавно управление ще бъдат честните избори.

" Да приготви в действителност едни почтени и транспарантни избори. Предполагам и на Вас към този момент ви е дотегнало да чувате тези думи, не желая да звуча клиширано, само че в действителност това ни би трябвало на всички. Трябва ни на всички гласоподаватели, с цел да можем да върнем доверието в изборните урни и да можем по този начин с готовност да дадем нашия избор и да определим какъв да бъде идващият парламент ", сподели Ива Митева от " ИТН ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР