След обявяването на решението на Нидерландия, че ще се съгласи

...
След обявяването на решението на Нидерландия, че ще се съгласи
Коментари Харесай

Европейските либерали гласуваха спешна резолюция в подкрепа на България в Шенген

След оповестяването на решението на Нидерландия, че ще се съгласи Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство, само че ще блокира приемането на България, с неотложна неотложност Съветът на АЛДЕ гласоподава резолюцията за приемането на България, Румъния и Хърватия дружно в Шенген.

България получи безапелационна поддръжка от европейските либерали за едновременното й приемане дружно с Румъния и Хърватия в Шенген с приемане на незабавна резолюция, заяви водачът им, евродепутатът Илхан Кючюк във Facebook.

От текста става ясна позицията на Европейска комисия, която признава, че страните извършват нужните условия за присъединение към Шенгенското пространство и приканва Съвета да предприеме нужните стъпки за приемането им.

В резолюцията е подчертана безапелационната позиция на групата " Обнови Европа " в Екологичен потенциал, която упорства за завършек на дискриминационното изключване, което оказва негативно влияние върху свободното придвижване на жители и вреди на единния пазар. В умозаключение текстът гласи: " Партиите членки на АЛДЕ да изразят обществено поддръжката си за присъединението на България, Хърватия и Румъния към Шенген. "

" България има право да бъде част от Шенген, тъй като дава отговор на всички критерии, които регламентират това участие. Единайсет години комисията и Народното събрание настоятелно приканват за решение на Съвета и признават готовността на България и Румъния, само че без резултат ", съобщи Илхан Кючюк.

" Двойният стандарт основава чувство за неправда у жителите. Въпрос на мощна политическа воля и отговорност е България да стане пълновръстен член на Шенген. Българските жители не са по-малко европейски жители. Решението на нидерландското държавно управление е незаслужено! ", безапелационен е Кючюк.

По думите на Кючюк Европейски Съюз не може да бъде геополитически артист, в случай че съществува двоен стандарт за страните членки .

 Снимка: БТА

По време на Съвета, в който присъединяване от Движение за права и свободи взеха още евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели и Валентин Тончев, консултант към делегацията на Движение за права и свободи в Екологичен потенциал, либералите дебатираха и одобриха още резолюции за войната в Украйна, енергийната рецесия и високата инфлация, както и ескалацията в Иран и митингите в Китай, се показва в известието.



 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР