След обявените санкции по закона „Магнитски“ срещу Пеевски, той е

...
След обявените санкции по закона „Магнитски“ срещу Пеевски, той е
Коментари Харесай

Гешев, прибери Делян в ареста, че се изви дълга опашка...

След оповестените наказания по закона „ Магнитски “ против Пеевски, той е в положение на икономическа и финансова гибел. Успокояването, че е трансферирал компании и парцели на други лица е цялостна илюзия. Би трябвало да се досеща, че щом янките са го поставили под микроскопа, го чака противоположното на hapy end. Но това е по-малката му грижа.

Много хора, които са свързани с неговите бизнес далавери, съмнителни покупко-продажби, контрабанда, пране на пари, връзки с терористични структури и прочие са мощно обезпокоени, че оказал се в сериозно състояние, славният до неотдавна паралия, може да пропее против тях, с цел да си избави задника. А той ще го направи, това е несъмнено, тъй като е подобен, а и те са същите. Пеевски към този момент публично е отровен и всеки бяга далеко от него.

Олигархът, поради който Движение за права и свободи се издъни с нелепиците, че ще го поддържат, до момента в който Съединени американски щати не им покажат доказателства за корупционната му същина, от своя страна има не едно и две чекмеджета с компромати. Борисов, Цацаров, Гешев, Ментата, Доган, значими фигури в ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, „ патриотите “, предприемачи от кръга „ златни публични поръчки “, висши шефове от службите и Министерство на вътрешните работи, магистрати, митничари, босове от опазването на здравето (болница „ Лозенец “ е единствено една част), хора от висшия клир на БПЦ, някогашни министри, дипломати – всички са в кюпа по ред на номерата. За всички тях едно „ изгубване “ на олигарха ще е огромно облекчение. Особено за тези от първа линия…

За огромни съветски играчи „ поглъщане “ на Пеевски също би било добре пристигнало. Всеки миг ще стартират да излизат схемите за източване на милиони по пропадналия план „ Южен поток “ (Путин си желае над 600 млн), ударът против КТБ, присвояването на „ Виваком “, врътката с сякаш арабския строител на Турски/Руски поток през България, опита за отравяне на Емилиян Гебрев, сина му и негов върховен чиновник, връзките с съветското ГРУ, съсипването на част от българския ВПК, обслужвайки кръгове в Москва… Лошо.

Да не забравяме стотиците, даже хиляди предприемачи и жители, които пострадаха от бруталния рекет и напън на Пеевски. Някои са по арестите, други изгубиха бизнеса и работата си, доста са със скалъпени от прокуратурта обвинявания и каузи, а някои не устояха.... Може да се допусна какво му пожелават те и техните близки.

Така че Гешев е на ход. Ако проектът е да шмекерува пред американците, че ревизира както би трябвало своя настойник, сигурно го излага на смъртна заплаха. Опашката е дълга и стимулирана.

В тази обстановка разновидностите не са доста. Единият е, основният прокурор да го изкара чист като сълза, както е правил до момента, само че това ще провокира публичен яд, който ще отнесе и самия Гешев.

Другият е да го арестува и по този начин да го избави.

Третият, който в действителност е първи… Вече два пъти Пеевски, Цацаров и Гешев пробваха скалъпване на „ скрит план за ликвидиране “ против Шиши и се провалиха. Този път работата е дебела. И не е нужно човек да е ясновидец, с цел да види какви облаци са надвиснали над едрата комбинативна глава…

Емил Азар

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР