След обявената дата на предстоящите парламентарни избори - 4 април,

...
След обявената дата на предстоящите парламентарни избори - 4 април,
Коментари Харесай

Републиканци за България: Трябва да се осигури право на глас за всеки български гражданин

След оповестената дата на идните парламентарни избори - 4 април, от президента Румен Радев, Републиканци за България призоваваме изпълнителната и законодателната власт да се ангажират и да създадат нужните промени, тъй че да бъде дадена опция за гласоподаване на всеки български жител, се споделя в позиция на партията, изпратена до медиите.

Към този миг Министерство на външните работи няма безусловно никаква подготвеност за гласоподаване на над 2 млн. българи в чужбина, което значи, че държавното управление и респективно статуквото има интерес от ниска изборна интензивност. Недопустимо е да бъде лимитирано конституционното право на глас на българските жители живеещи отвън рамките на България. Гласуването по пощата е признато в страните с развити демокрации, не виждаме причина да не бъде приложено и у нас. Преди малко повече от месец прилежаща Румъния направи точно това и над 40% от гласоподавателите отвън рамките ѝ, реализираха правото си на глас по този метод, декларират от "Републиканци за България ".

Трябва да се обезпечи онлайн лъчение в действително време на броенето на бюлетините в секционните комисии, с цел да бъде оптимално транспарантен изборният развой. Политическа партия "Републиканци за България " показваме готовността си за явяване на парламентарните избори на посочената дата, се споделя още в позицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР