След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и

...
След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и
Коментари Харесай

НИМХ: Скоро няма да спре да вали!

След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. В обособени региони, основно в югозападната част от страната, преваляванията ще са краткотрайно интензивни и ще има условия за градушки. След обяд вятърът от запад-северозапад ще се усили до сдържан. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°.

Атмосферното налягане ще е близо до междинното за месеца. Около среднощ явленията на всички места ще затихнат и през нощта облачността над по-голямата част от страната ще намалее до най-вече ясно. В Североизточна България ще духа до сдържан западен вятър. Утре ще доминира слънчево време.

Ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места в Източна България и планинските региони ще превали временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 27° и 32°, в София към 27°. 

Над планините ще доминира слънчево време. Ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан северен вятър. Максималната температури на 1200 метра ще е към 22° на 2000 метра - към 15°.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще се развива купеста облачност и на обособени места към и след обяд ще превали кратковременно. Ще духа до сдържан север-северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще са 25-28°. Температурата на морската вода е 21-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР