След обяд ще продължи да превалява дъжд, като на места

...
След обяд ще продължи да превалява дъжд, като на места
Коментари Харесай

Зимата идва, времето се обръща

След обяд ще продължи да превалява дъжд, като тук-там преваляванията ще са обилни. На места в южните и източните региони ще бъдат съпроводени и с гръмотевици. В северозападната половина от страната вятърът ще е от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. Максималните температури ще бъдат от 8-12° в Северозападна България и по високите западни полета до 18-20° тук-там в Източна България, където през по-голямата част от деня ще продължи да духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър.

Прогноза за България за 30.11.2021

През нощта с прекосяването на следващ леден атмосферен фронт от запад на изток ще има превалявания от дъжд. В Предбалкана, високите западни полета и Лудогорието дъждът ще премине в сняг. До сутринта в планинските региони ще се образува снежна завивка, има условия и за снегонавявания.

Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, най-късно сутринта в крайните югоизточни региони. Ще бъде сдържан и с него ще нахлува леден въздух. Минималните температури ще са от към нулата в Софийско и тук-там в Предбалкана, до 12-13° по Южното Черноморие.

Утре в Западна България ще спре да вали още преди обяд и денем облачността ще се раздира и понижава, в доста региони до най-вече слънчево време. В Източна България след обяд преваляванията ще отслабват и стопират, най-късно вечерта в североизточните региони. Ще продължи да духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 3° и 8°, по Черноморието до 10-11°. 

Над планините преваляванията, най-вече от сняг, от запад на изток ще отслабват и стопират, а облачността денем ще намалее. Интензивни ще са снеговалежите в утринните часове, изключително в Централна и Източна Стара планина. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър и тук-там ще се образуват навявания и преспи. Температурите още ще се намалят и оптималната на 1200 метра ще е към минус 1°, на 2000 метра - към минус 7°.

Над Черноморието ще е най-вече облачно, с превалявания от дъжд, които след обяд ще отслабват и стопират. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 9° и 12°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

За по-голямата част на страната е в действие жълт код за превалявания и мощен вятър.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР