След обяд ще бъде предимно облачно, с разкъсвания на облачността

...
След обяд ще бъде предимно облачно, с разкъсвания на облачността
Коментари Харесай

Снегът ще спре, но ще бъде студено днес

След обяд ще бъде най-вече облачно, с разкъсвания на облачността над Западна България.

Ще бъде съвсем без валежr. Ще духа до сдържан, в югоизточните региони и по морския бряг, краткотрайно мощен, вятър от изток-североизток и с него ще продължи да нахлува леден въздух. Максималните температури ще са сред 2° и 7°.

През нощта над по-голямата част от страната ще се задържи облачно, в крайните югоизточни региони ще има валежи от дъжд, в Странджа-Сакар сняг. Разкъсвания на облачността ще има над западните региони. Минималните температури ще бъдат сред минус 3° и 2°.

Утре облачността от запад ще се раздира и понижава, само че над Източна България през целия ден ще се задържи забележителна. Превалявания от слаб дъжд са вероятни в крайните югоизточни региони. В Източна България ще духа до сдържан северен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 2° и 7°, в крайните югозападни региони до 9-10°.

През почивните дни и при започване на идната седмица ще доминира слънчево време, само че тук-там, повече в понеделник, в низините и котловините ще има условия за мъгли. Сутрин ще е по-студено, само че дневните температури ще се покачват. През почивните дни вятърът ще е слаб, най-вече от запад. В понеделник ще се ориентира от югозапад и в Източна България ще се усили; оптималните температури там ще доближават тук-там до 14°-16°. По-късно денем облачността от запад ще се усилва и вплътнява. Привечер и през нощта против вторник от запад на изток ще превали дъжд, в планините - сняг. От запад-северозапад, с увеличаване напразно, ще нахлува относително леден въздух. Във вторник преваляванията краткотрайно ще спрат, само че по-късно още веднъж ще завали. С понижението на температурите дъждът в по- огромната част от страната ще премине в сняг.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР