След обяд облачността над страната ще продължи да се увеличава

...
След обяд облачността над страната ще продължи да се увеличава
Коментари Харесай

Валежите започват, не забравяйте чадъра

След обяд облачността над страната ще продължи да се усилва и изначало в западните региони, а през нощта и в източните ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и в Дунавската низина ще бъде сдържан. Максималните температури ще бъдат сред 16 и 21 градуса.

През нощта в обособени региони в Източна България ще има и по-значителни количества на преваляванията, допустимо е и да прегърми. Минималните температури ще бъдат сред 7 и 12 градуса.

В неделя , още преди обяд от северозапад преваляванията бързо ще спрат, облачността ще се раздира и понижава, след обяд над доста региони до слънчево, само че дневните температури още ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 11 и 16 градуса, по морския бряг ще са към 13°-14°. След обяд преваляванията и там ще стартират да стопират. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизток. Вълнението на морето ще се усили и ще е към 3 бала.

В планините от запад преваляванията също бързо ще спрат. Облачността ще е променлива, преди обяд по-често забележителна. Вятърът ще е сдържан до мощен, от север-североизток, по най-високите елементи от северозапад.

Над Пиренейския полуостров, както и в Западна и Централна Европа времето ще бъде слънчево. Облачно ще е на Скандинавския полуостров, с превалявания от дъжд тук-там в Норвегия. Над Северна Италия ще бъде слънчево, а в Южна най-вече облачно със слаби валежи.

Превалявания от дъжд ще има и в Гърция, а преди обяд и в крайните източни региони от Балканите . Дневните температури на полуострова ще се намалят.

У нас при започване на новата седмица ще е относително студено. Значително ще се намалят минималните температури и на обособени места ще са под нулата. Максималните в понеделник ще бъдат сред 9 и 14 градуса, само че през идващите дни постепенно ще се покачват.

Над Западна и Централна България ще е слънчево, само че заран в низините и котловините ще е мъгливо. Над източните региони ще има забележителна ниска облачност и на обособени места ще преръмява.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР