След обяд на отделни места главно над планинските и североизточните

...
След обяд на отделни места главно над планинските и североизточните
Коментари Харесай

След обяд отново ще превали и прегърми

След обяд на обособени места основно над планинските и североизточните региони ще превали и прегърми, до момента в който над останалата част от страната
ще се задържи слънчево. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 32 и 37 градуса, по-ниски ще останат по Черноморието.

Утре покачването на температурите ще продължи и оптималните температури ще бъдат сред 34° и 39°. Заради рисково високите температури за цялата страна е в действие предизвестие от първа степен - жълт код.

Времето още веднъж ще е слънчево, а следобедни валежи и гръмотевици ще има основно в планинските региони в Западна България. Ще духа слаб, след обяд до сдържан югоизточен вятър.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. В утринните часове може за малко видимостта да е понижена. Максималните температури ще бъдат сред 26 и 31 градуса. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще е едва.

В следобедните часове основно в планините в западната половина на страната ще превали и прегърми. Ще духа най-вече сдържан източен вятър.

Хладно за сезона и с превалявания ще бъде и на следващия ден в Западна Европа . Съществено захлаждане се чака и в централните елементи от континента. Горещо и в множеството региони - слънчево, ще бъде на Пиренеите, Апенините, както и на Балканите .

У нас и в четвъртък ще бъде рисково горещо, само че се чака да стартира захлаждане, което ще бъде съпроводено от локално проливни превалявания, гръмотевични стихии и градушки - първо в Западна и Централна България, а през нощта против петък и в петък - и на изток.

През почивните дни оптималните температури значително ще се намалят. Ще бъде прохладно, с нараснала възможност за превалявания, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР