След обяд днес ще е слънчево с разкъсана висока облачност.

...
След обяд днес ще е слънчево с разкъсана висока облачност.
Коментари Харесай

Имате планове за уикенда? По-добре прочетете това!

 След обяд през днешния ден ще е слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа слаб вятър най-вече от запад-югозапад. Ще е топло с оптимални температури сред 18° и 23°. Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца, на следващия ден вечерта ще стартира да се покачва.

През нощта ще е ясно с раздрана висока облачност. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Минималните температури ще са сред 7 и 12°. Утре през страната ще минава леден атмосферен фронт. От северозапад облачността ще стартира да се усилва и вплътнява.

След обяд тук-там в западните региони ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Дунавската низина - сдържан. Максималните температури ще са сред 16 и 21°. През нощта против неделя превалявания ще има и в източната половина от страната. 

Над планините облачността ще е забележителна, вечерта на височина над 2100 метра ще завали сняг. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър и с него температурите ще стартират да се намаляват. Максималната на 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра - към 7°.

В неделя преваляванията в Източна България ще продължат, а в Западна последователно ще спрат, след обяд и облачността там ще се раздира. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, в източните региони до сдържан. Температурите ще се намалят още, повече дневните, и оптималните ще са сред 11° и 16°.

През множеството дни от новата седмица ще е относително студено; ще се намалят и минималните температури и тук-там във високите полета, ниските планински региони и котловините ще се са близки до 0°, по-високи ще останат в Източна България. Максималните в понеделник ще са сред 9° и 14°, през идващите дни постепенно ще се покачват.

Над Западна и Централна България облачността ще е раздрана до най-вече слънчево. Сутрин тук-там в низините ще бъде мъгливо. Над източните региони ще има забележителна ниска облачност, на обособени места и ръмежи. В понеделник и вторник вятърът ще е от североизток, слаб, по морския бряг до сдържан, в сряда в по-голямата част от страната ще стихне. Прогнозата е на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР