След обилният снеговалеж обстановката в област Кърджали се нормализира, съобщи

...
След обилният снеговалеж обстановката в област Кърджали се нормализира, съобщи
Коментари Харесай

Обстановката в област Кърджали се нормализира

След изобилният снеговалеж ситуацията в област Кърджали се възстановява, заяви след обиколка в района регионалният шеф Никола Чанев, съобщи Българска телеграфна агенция. По думите му всички пътища от републиканската мрежа в област Кърджали са проходими и разчистени "до черно ". Отменена е възбраната за придвижване на товарни коли и коли с ремаркета и полуремаркета по пътя Кърджали - Ардино.

Екипи на ЕВН - Елетророзпределение тази заран са отстранявали повреди на ел.захранването в селата Бели слой, Костино, Иванци и Върбенци в община Кърджали и в Неофит Бозвели, Лале и Кос в община Момчилград.

Остава в действие възбраната за придвижването за тежки машини над 12 тона по пътя Кърджали - Хасково през Мост.

"Ситуацията е под надзор, екипите на ОПУ и снегопочистващите компании са на терен. Няма застрашени обитаеми места или затворени пътни сектори ", сподели Чанев.

Той предизвести, че по данни на Национален институт по метеорология и хидрология в идващото денонощие се чака ново внезапно захлаждане със мощен вятър, сняг и поледици и прикани жителите да се съобразят с ситуацията и да съблюдават разпоредбите на шофиране в зимни условия, а в случай че е допустимо и да не подхващат рискови пътувания, с цел да бъдат избегнати нежелани произшествия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР