След обилните валежи и силните пориви на вятъра в последните

...
След обилните валежи и силните пориви на вятъра в последните
Коментари Харесай

Четвъртък носи слънчево време и затопляне

След изобилните превалявания и мощните пориви напразно в последните дни, през днешния ден акцент в прогнозата е сензитивното захлаждане. В необятни граници се задържаха температурите за следващ ден: от едвам градус над нулата в София, 8° в Бургас до 10° в Монтана. Валежите на всички места към този момент стопираха.

През нощта в съвсем цялата страна ще се обясни, вятърът ще стихне и до сутринта температурите още ще се намалят. На места в Западна България ще паднат до към минус 9°, в София - минус 6°, в по-голямата част от страната ще бъдат от минус 3° до 2°.

Утре, с сдържан вятър от юг ще се придвижва по-топъл въздух и температурите значително ще се покачат. В по-голямата част от страната се чакат оптимални стойности от 7° до 12°. Ще доминира слънчево време, само че ще има и региони с трайни мъгли, където и температурите ще останат значително по-ниски.

И по Черноморието ще е най-вече слънчево, тук-там със утринни мъгли. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 10-13°, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Със слънчево време ще стартира денят в планините, само че в следобедните часове облачността ще се усилва. Ще бъде доста прохладно.

Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър. Температурите и там ще се покачат и оптималните в курортите ще са сред 3° и 7° градуса.

Много студено ще остане за следващ ден в Европейска Русия. Обилни снеговалежи ще има в централните елементи от континента. Проливни превалявания от дъжд се чакат на Апенините. Причината - следващият средиземноморски циклон, който ще окаже въздействие на времето и на Балканите, в това число и в нашата страна.

Ветровито и с превалявания от дъжд ще е на следващия ден в западните региони от Балканите, а от северозапад, с нахлуването на по-студен въздух, дъждът ще минава в сняг. В източните региони ще остане към момента слънчево, а температурите там ще се покачват.

У нас, стоплянето ще продължи и през идващите дни, по-съществено в източната половина от страната, където ще духа мощен югозападен вятър. Отново се чакат превалявания, а през нощта против петък в северозападните региони и високите полета в Западна България ще има условия за поледици.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР