След обещанията за повече прозрачност, Facebook има ново цветно лого,

...
След обещанията за повече прозрачност, Facebook има ново цветно лого,
Коментари Харесай

Facebook има ново лого

След обещанията за повече бистрота, Фейсбук има ново цветно лого , което да показва по какъв начин протичат измененията във компанията и нейните дъщерни сдружения, оповестява Economic.bg.

Снощи компанията разгласи ново лого за Фейсбук Inc., с цел да отличи корпоративно компанията-майка от нейните приложения, в това число едноименната й платформа за обществени медии.

Логото, което включва думата Фейсбук с основни букви с нов шрифт , е в няколко цвята - синьо, зелено и нюанси на лилаво, алено и оранжево - всички цветове, които съставляват другите марки на компанията. (Синьо за Фейсбук, зелено за WhatsApp и лилаво, алено и оранжево за Instagram).

Този ход акцентира усилието на компанията за повече бистрота по отношение на потребителите по отношение на приложенията, които има. Неотдавнашно изследване на мозъчния концерн Pew откри, че единствено 29% от американците дават отговор вярно, че Instagram и WhatsApp са благосъстоятелност на Фейсбук.

„ Хората би трябвало да знаят кои компании вършат продуктите, които употребяват “, споделя Фейсбук в обява в  снощи.-->

Компанията възнамерява да употребява новото лого на артикули и маркетингови материали през идващите седмици.

През юни компанията стартира да прибавя думите „ от Фейсбук “ във всичките си приложения. Скоро това ще включва и новото лого.

По-рано тази година компанията изложи проекти да интегрира своите платформи за съиобщения, WhatsApp, Instagram и Messenger, и да направи поверителността по-голям фокус. Това включва криптиране на връзките и прави допустимо потребителите да изпращат известия до своите контакти, употребявайки някоя от неговите услуги и SMS. Този ход може дейно да циментира превъзходството на Фейсбук на пазара на известия за години напред, разяснява CNN.

Усилията идват в миг, когато Фейсбук и други софтуерни компании са изправени пред засилен антитръстов надзор.

През октомври основният прокурор в Ню Йорк разгласи, че 47 щатски прокурори проверяват Фейсбук за антиконкурентни практики. Всички участващи щати " са обезпокоени, че Фейсбук може да изложи на риск потребителски данни, да понижи качеството на избора на потребителите и да увеличи цената на рекламата ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР