След няма изтичане на данни и важна информация от сайта

...
След няма изтичане на данни и важна информация от сайта
Коментари Харесай

Няма изтичане на данни след хакерската атака срещу сайта на НС

След няма приключване на данни и значима информация от уеб страницата на Народното събрание.

За нея заяви депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България ", Ивайло Мирчев. От Министерство на вътрешните работи все още нямат информация по случая.

За офанзивата се разбра от обява в обществените мрежи на депутата Ивайло Мирчев, който написа, че съгласно него повода е в концепцията да се помогне на Украйна с бронирани машини.

Именно хакерите са обяснили това на съветски език, като обявата им приключва с " Победа за нас ".

Хакерската офанзива е от вида DDoS, което значи безусловно отвод от услуга - в тази ситуация, потребителите нямат достъп до осведомителния запас на уеб страницата на Народното събрание.

“Това, което се случва, е, че самият уебсайт става негоден. Тоест всеки с 25 $ в сметката си, който може да направи заплащане през интернет, може да си поръча подобен вид офанзива. Установихме, че уеб страницата на Народно събрание не работи, проверихме в няколко съветски групи и характерни канали, видяхме апела, който е обвързван с това, че България ще гласоподава вероятно да се дадат оръжия на Украйна ”, декларира Ивайло Мирчев от „ Демократична България “ пред bTV.

Според специалиста по киберсигурност Ясен Танев става дума за незаконна група, която търси внимание.

„ Подкрепена е от хулиганите, които се радват на псевдоуспехите си, тъй като това да атакуваш уеб страницата на Народното събрание в петък вечерта и единствено ти да си знаеш, е като да протестираш, че има опашка пред квартален магазин, до момента в който притежателите му са на почивка в Гърция “, съобщи Ясен Танев.

Стана ясно, че офанзивата е овладяна още на мрежово равнище и не са достигнати сървърите на Народното събрание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР