След няколкоседмично отсъствие Шампионската лига се завръща с пълна сила.

...
След няколкоседмично отсъствие Шампионската лига се завръща с пълна сила.
Коментари Харесай

Кой ще си напише домашното в ШЛ кръг преди края?

След няколкоседмично неявяване Шампионската лига се завръща с цялостна мощ. Днес ще се изиграят първите 8 мача от предпоследния кръг в груповата фаза, като се чака да паднат един куп въпросителни. Някои от тимовете довечера към този момент си подсигуриха присъединяване в елиминациите, до момента в който други ще имат шанса да го сторят и по този начин да избегнат неизвестностите на последния кръг.

В Група Е Ливърпул и Севиля оглавяват класирането, разграничени единствено от 1 точка, и се изправят един против различен в пряк двубой на испанска земя. Победа за „ червените” ще ги бетонира за идната фаза, до момента в който в другата среща Спартак Москва ще се стреми да резервира възможностите си за челото против тоталния новобранец Марибор. Севиля от своя страна може да бъде сигурен за класирането единствено в случай че победи довечера, а в това време руснаците позволен неверна стъпка (загуба или равенство).

В група F всичко от дълго време е ясно за Манчестър Сити, който от дълго време е явен 1/8-финалист. По-интересен ще бъде конфликт сред Шахтьор Донецк и Наполи, който би могъл да върне очакванията на италианците за второто място. Те изгубиха ненадейно от украинците вкъщи с 1:2, а всичко друго с изключение на победа ще ги остави единствено с преследването на третото място и присъединяване в Лига Европа.

Развръзката в група G значително зависи от дуела сред Бешикташ и Порто, които водят в класирането. Турците към момента нямат проваляне (3 победи и 1 равенство), като имат задатък от 4 точки пред португалците. Република България Лайпциг със своите 4 и непредвиденият новобранец Монако (2) също биха могли да създадат по този начин, че всичко да е известно още преди края на груповата фаза.

В група Н Тотнъм се нуждае от единствено точка при гостуването си против Борусия Дортмунд, с цел да е сигурен, че ще чака жребия за 1/8-финалите в компанията на първенците от групите. „ Шпорите” имат преимущество в директните мачове по отношение на втория Реал Мадрид, който също към този момент се класира за идващия стадий.

Група Е

19,00 Спартак Москва – Марибор

21,45 Севиля – Ливърпул

Група F:

21,45 Манчестър Сити – Фейенорд

21,45 Наполи – Шахтьор Донецк

Група G:

19,00 Бешикташ – Порто

21,45 Монако – Република България Лайпциг

Група Н:

21,45 АПОЕЛ Никозия – Реал Мадрид

21,45 Борусия Дортмунд – Тотнъм
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР