След няколкоседмично обсъждане и разглеждане на доказателствата по въпроса вчера

...
След няколкоседмично обсъждане и разглеждане на доказателствата по въпроса вчера
Коментари Харесай

Европа е първият континент, обявил “климатично бедствие”

След няколкоседмично разискване и разглеждане на доказателствата по въпроса през вчерашния ден Европейският парламент разгласи състояние на " климатично злополучие ".

Гласовете на парламентарните заседатели в поддръжка на решението са съвсем два пъти повече от гласувалите срещу, а въздържалите се са единствено 19.

Резолюцията идва единствено няколко дни, откакто специалисти на Организация на обединените нации оповестиха, че може би сме прекрачили границата, след която климатичните промени стават необратими.

Настоящото решение задължава страните членки да подхващат съкращаване на въглеродните излъчвания с 55% до 2030 година, което съгласно някои политици е нереалистична цел, написа The Guardian.

Някои от гласувалите срещу оповестяването на климатично злополучие показаха мнение, че реториката на Народното събрание допуска спешни ограничения, които биха засегнали някои човешки права и демократични правила.

Към момента най-големият въпрос е в какво тъкмо ще се изразят измененията, които решението на Народното събрание допуска, и по какъв начин ще се отразят те на стопанската система на обособените страни и живота на хората.

Според Climate Action Network, група от 1700 неправителствени организации, страните от Европейски Съюз ще би трябвало да покачат напъните си неведнъж, в случай че фактически желаят да предотвратят световно повишение в температурите от 1.5 градуса по Целзий. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР