След няколкочасовия протест на медиците които работят в училищата, кметът

...
След няколкочасовия протест на медиците които работят в училищата, кметът
Коментари Харесай

От 1 април: Увеличение на заплатите на медиците в училищата и детските градини

След няколкочасовия митинг на медиците които работят в учебните заведения, кметът на София Васил Терзиев най-сетне е намерил нужните средства за нарастване на заплатите им. 

Вчера те настояха заплатите им да бъдат вдигнати от 1300 лева на близо 1900лв. В последна сметка нарастване ще има от 1 април, като средствата ще бъдат на страната.

„ Нашият огромен проблем беше освен да се намерят тези средства, само че и да не се отвори систематичен проблем. Затова аз бях толкоз деликатен в метода, който сме избрали. Много е комфортно да се вмени на общината да доплаща за държавно делегирани действия, с цел да се употребява справедливия яд на хората за проблеми, които са се натрупали от години наред “, изясни кметът на столицата.

От ГЕРБ-СДС въпреки това също упорстват за нарастване, само че парите да не се взимат от страната, а от бюджета на София.

„ Има от кое място да дойдат парите. Това е от един запас, който е напълно и еднолично на послушание на кмета на столична община. Парите за тези 20% ще дойдат от там, такова предложение внасяме в този момент ние “, разяснява общинския консултант от ГЕРБ-СДС, Георги Георгиев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР