След няколко ужасни месеца за бизнеса на Tesla в Китай,

...
След няколко ужасни месеца за бизнеса на Tesla в Китай,
Коментари Харесай

Tesla започва да се възстановява в Китай с рязък ръст на продажбите

След няколко ужасни месеца за бизнеса на Tesla в Китай, автомобилната компания на Илон Мъск отбелязва внезапно възобновяване на продажбите през юни на най-важния интернационален пазар.

Ръстът идва, откакто втората по величина стопанска система в света стартира да облекчава рестриктивните мерки, свързани с Covid-19, след месеци на блокиране в огромните градове и до момента в който поставя старания да подтиква продажбите на коли, с цел да поддържа растежа, оповестява CNN Business.

Американският производител на електрически коли е продал към 78 000 автомобила, създадени в Шанхай предишния месец, което е растеж от 142% по отношение на май, съгласно предварителните оценки, оповестени от Китайската асоциация за леки коли (CPCA).

Продажбите през юни са се нараснали със 135% по отношение на миналата година, прибавят от CPCA.
 Защо новите заводи на Tesla в Германия и Съединени американски щати губят милиарди
Защо новите заводи на Tesla в Германия и Съединени американски щати губят милиарди

Илон Мъск съобщи, че главната причина е рецесията в световната верига за доставки

BYD - китайският производител на електрически автомобили, подкрепян от Уорън Бъфет, изостава пред Tesla с 69 544 продадени изцяло електрически транспортни средства предишния месец, съгласно изказване на компанията по-рано тази седмица.

Продажбите на Tesla на създадени в Китай коли бяха мощни при започване на тази година, поставяйки производителя преди всичко измежду напълно електрическите марки. Компанията достави 65 814 автомобила от фабриката си в Шанхай през март, като множеството от тях бяха продадени на китайския пазар.

Този брой е повишен с 85% по отношение на миналата година. Това обаче беше преди управляващите да затворят Шанхай за два месеца, с цел да овладеят най-тежкото огнище на Covid-19 в града. Фабриката на Tesla в Шанхай беше затворена за няколко седмици през април.

Междувременно китайската BYD избяга от всеобщите локдауни в страната. През април компанията господства на локалния пазар, продавайки рекордните 106 000 нови електрическия автомобил (NEV), което беше над 300% повече от година по-рано. Сред тях 54% са изцяло електрически, а останалите са plug-in хибриди.

През май продажбите на NEV на BYD продължиха да нарастват, достигайки над 114 000 бройки. Анализаторите приписват устойчивостта на продажбите на компанията на нейната " отвесно интегрирана верига за доставки ".

Бизнес моделът направи BYD по-малко уязвима от спирания във веригата за доставки по време на блокировките, до момента в който съперниците трябваше да понижат производството заради дефицит на чипове и акумулатори.
 Съдят Tesla поради всеобщи уволнения
Съдят Tesla поради всеобщи уволнения

Илон Мъск съобщи, че автомобилната компания би трябвало да освободи към 10 % от чиновниците си

Според първичните оценки на CPCA от тази сряда, продажбите на леки коли са скочили с 22% през юни по отношение на миналата година, обръщайки спада от 17% през май. Tesla също форсира производството в своя цех в Шанхай. Така че, новините за бранша все още са обнадеждаващи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР