След няколко удължавания и гъвкави срокове, и въпреки всички обещания,

...
След няколко удължавания и гъвкави срокове, и въпреки всички обещания,
Коментари Харесай

Великобритания след евроизборите и оставката на премиера Тереза Мей

След няколко удължавания и гъвкави периоди, и макар всички обещания, че британците няма да гласоподават на Евровота... действителността се оказа друга. Жителите на страната към този момент участваха в изборите. А Какви са оценките ден след вота, и ден преди да разгласят резултатите от Лондон предава Ели Гигова:

„ Всичко завърши със сълзи ": през вчерашния ден разплаканата Тереза Мей постави завършек на спекулациите и разгласи, че на 7 юни освобождава лидерския пост на Торите, а с това - и премиерския във Англия.

Тереза Мей въпреки всичко ще остане на премиерския пост, до момента в който бъде определен неин заместител. Към момента с най-големи шансове е някогашният външен министър Борис Джонсън, който води акцията за овакантяване на Европейски Съюз от страна на Консервативната партия.

Той обаче има доста сериозна конкуренция в лицето на различен просветител на Брекзит - Доминик Рааб, някогашен министър по Брекзит в кабинета на Мей, който избра да напусне поста си вместо да поддържа нейната договорка с Европейски Съюз.
 Британският министър председател Тереза Мей разгласи, че се отдръпва Британският министър председател Тереза Мей разгласи, че се отдръпва
Британският министър председател Тереза Мей разгласи, че напуща поста си на 7 юни. Тя ще остане отпред на държавното управление до избирането на собствен правоприемник. Името му тр...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР