След няколко седмици всички туитове, които потребителите виждат в канала

...
След няколко седмици всички туитове, които потребителите виждат в канала
Коментари Харесай

Twitter бори “рояци от ботове” с нови ограничения за безплатните акаунти

След няколко седмици всички туитове, които потребителите виждат в канала For You в обществената мрежа, ще идват от консуматори на платената услуга Twitter Blue.     По думите на притежателя на Twitter Илон Мъск това ще се случи от 15 април, като отсега нататък уебсайтът ще демонстрира в рекомендациите си единствено постове от така наречен тествани сметки, оповестява Engadget.     Обосновката на този ход е “борба с ботовете с изкуствен интелект в платформата ”, като от управлението на компанията показват също по този начин, че това е " единственият реален метод " да се предотврати завладяването ѝ от " усъвършенстваните рояци ботове с изкуствен интелект ".     Според Мъск в случай че не бъдат въведени сходни механизми, това би означавало, че Twitter води " безнадеждно изгубена борба ". В следващ туит той разяснява, че ботовете с изкуствен интелект могат да заплащат за верификация (и евентуално да се демонстрират в секцията For You), стига да не се показват за действителни хора.    

Интерфейсът For You на Twitter демонстрира освен туитове от сметките, които потребителят следва, само че и наличие, основано на предходни постове, които той е харесал или са били харесани от други хора от неговата мрежа. Функцията дебютира в iOS още през януари като опция на раздела Following, преди да си проправи път към други платформи.  
Друга смяна, която Twitter възнамерява, също е обвързвана с новия вид платени сметки. Отново от 15 април единствено те ще имат право да гласоподават в анкети. И този ход е определян от Мъск като мярка против “рояците от ботове ”.    В края на краищата напълно скоро единствените верифицирани сметки в Twitter ще бъдат клиентите на Twitter Blue. По-рано обществената мрежа разгласи, че на 1 април ще отстрани специфичния статут на всички наследени профили, които имат подобен, като по този метод ще лиши доста обществени персони, компании, държавни и неправителствени организации от техния верифициран статус.     Освен, несъмнено, в случай че не платят за него. 
Starting April 15th, only verified accounts will be eligible to be in For You recommendations.

The is the only realistic way to address advanced AI bot swarms taking over. It is otherwise a hopeless losing battle.

Voting in polls will require verification for same reason.
— Elon Musk (@elonmusk) March 27, 2023
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР