След няколко седмици Илон Мъск ще предаде управлението на Twitter

...
След няколко седмици Илон Мъск ще предаде управлението на Twitter
Коментари Харесай

Коя е Линда Якарино - новият изпълнителен директор на Twitter с дълбоки връзки в рекламната индустрия

След няколко седмици Илон Мъск ще съобщи ръководството на Twitter на Линда Якарино, съобщи Sky News. Но кой тъкмо е новият изпълнителен шеф и по какъв начин тя се вписва във визията на Мъск за „ приложението за всичко “?

Илон Мъск, който купи Twitter през октомври и го ръководи от този момент, от дълго време упорства, че ще се отдръпна от поста изпълнителен шеф на компанията, която в този момент се назовава X Corp. В туит до своите 139 милиона почитатели в петък той сподели, че е “развълнуван “ да приветства госпожа Якарино, на 60, в ролята, добавяйки, че “очаква с неспокойствие да работи с Линда, с цел да трансформира тази платформа в X, приложението за всичко “.

I am excited to welcome Linda Yaccarino as the new CEO of Twitter! will focus primarily on business operations, while I focus on product design & new technology.

Looking forward to working with Linda to transform this platform into X, the everything app.
— Elon Musk (@elonmusk)
Мъск споделя, че главният фокус на госпожа Якарино ще бъде върху бизнес интервенциите, до момента в който той ще остане тясно обвързван с продуктовия дизайн и новите технологии.

С опита на госпожа Якарино в рекламния бранш, Мъск се надява, че Twitter може да притегли назад рекламодателите, които в началото се отвърнаха от платформата след завладяването на Мъск.


„ Маркетингов водач “
Завършила Пенсилванския държавен университет в Съединени американски щати,Якарино построява кариерата си като рекламен шеф, като първо е заемала разнообразни функции в “Turner Broadcasting System Inc. “ – световна компания за лъчение, която в този момент е благосъстоятелност на “Warner Bros “. Започвайки с медиини продажби, от 1996 година до 2011 година тя извървява пътя си до позициите на изпълнителен вицепрезидент и основен действен шеф, преди да се причисли към “NBCUniversal “ - една от водещите международни медийни и развлекателни компании.

Тя управлява сливането сред NBC и Comcast – основаването на “NBCUniversal “ – и като ръководител на компанията ръководи пазарната тактика и приходите от реклама – които възлизат на близо 10 милиарда $ за цялото портфолио на компанията от лъчение, кабел и цифрови активи.

Точно преди известието за завладяване на Twitter, NBCUniversal сподели, че майката на две деца Линда ще се отдръпна от сегашната си роля на ръководител на световната реклама и партньорствата, която заема малко повече от две години. Тя е разказана като “маркетингов водач “ от Марк Димасимо, създател и изобретателен началник на рекламната организация “DiGo “, който прибавя: “Тя схваща от какво се нуждаят маркетолозите. “ По време на нейните 12 години в “NBCUniversal “ нейният екип е генерирал повече от 100 милиарда $ от продажби на реклами, съгласно бележките на компанията.
Промяна в рекламната промишленост
През цялата си кариера Якарино трансформира метода, по който работи рекламната промишленост. Едно от най-забележителните е въвеждането на цифрова платформа, известна като One Platform, която улеснява закупуването на реклами в разнообразни медии.

„ Мисля, че на първо място тя ще донесе на Twitter схващане за това какво би трябвало да видят рекламодателите, с цел да се върнат на платформата от позиция на сигурността на марката “, споделя Дейв Кампанели, основен капиталов шеф на компанията за закупуване на медии Horizon Media. Той споделя, чеЯкаринознае " по-добре от всеки различен " какво ще е належащо, с цел да се върнат рекламодателите и купувачите в компанията. „ Въпросът в действителност е дали тя ще има независимост да направи всичко това или всичко ще бъде по остарелия, по същия метод (с Мъск) “, казваКампанели.

Откакто се зае с Twitter, Мъск постоянно омаловажава всевъзможни несъгласия, само че вложителите в Tesla стават все по-загрижени, че той отделя прекалено много време за смяна на платформата.


Политическо присъединяване
Някои критици слагат под подозрение политическите пристрастия на Якарино, защото преди този момент е работила в тясно съдействие както с администрациите на Доналд Тръмп, по този начин и с Джо Байдън. През 2018 година Тръмп назначаваЯккарино да служи в неговия Съвет по фитнес и хранене за две години. След това, като ръководител на Рекламния съвет през 2021 година и 2022 година, тя работи с Байдън и Белия дом, с цел да помогне за основаването на акция за имунизиране против ковид, която доближава до над 200 милиона американци.

Линда Якарино също по този начин служи като ръководител на работната група на Световния стопански конгрес за бъдещето на работата - многословно название на длъжността, което в последна сметка значи да оказва помощ на вземащите решения както от обществения, по този начин и от частния бранш, да образоват служащи в нисковъглеродни и високотехнологични стопански системи.

Снимки: Getty Images
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР