След няколко седмици Джак Дорси отново ще трябва да се

...
След няколко седмици Джак Дорси отново ще трябва да се
Коментари Харесай

Джак Дорси отново ще оглави Square

След няколко седмици Джак Дорси още веднъж ще би трябвало да се заеме с ръководството на учредената през 2009 година от него финтех компания Square. През 2021 година Дорси разшири предлаганите от нея услуги и я преименува на Block. Самата Square, желана финансова платформа от дребни и междинни предприятия, стана един от многото бизнеси в границите на новата компания. Block също по този начин има Cash App, доставчика на разплащателни услуги Afterpay, платформата за основаване на уеб страници Weebly и контролния дял в услугата за стрийминг на музика Tidal.

През февруари тази година Алиса Хенри беше назначена за основен изпълнителен шеф на Square след години на работа като неин изпълнителен вицепрезидент и началник на отдела за продажби. По информация на CNN обаче тя ще се отдръпна от поста си и ще напусне компанията на 2 октомври. Така на Джак Дорси ще се наложи да поеме и директорската роля в Square, в допълнение към ръководството на Block. Към момента не е ясно дали той ще остане основен изпълнителен шеф за непрекъснато или ще заеме поста до момента в който бъде открит подобаващ правоприемник на Алиса Хенри:

„ Като основен изпълнителен шеф на Square, Алиса Хенри оказа помощ за трансформирането на организацията ни в компания, учредена на високите технологии, управлява екипа по време на несигурността, подбудена от наложените световни пандемични ограничавания и разшири нашата гама от услуги за дребния бизнес по целия свят. Square е това, което е през днешния ден, значително с помощта на водачеството на Алиса и ние ѝ желаем всичко най-хубаво в нейните бъдещи инициативи. “, декларира представител на Block за CNN.

Преди да се причисли към Square, Алиса Хенри беше отпред на отдела за услуги за предпазване на данни на Amazon Web Services и ръководеше екипите, разработващи програмен продукт, както и бизнес и комерсиалните интервенции на компанията. Нейната страница в LinkedIn към момента показва Square като неин шеф и не подсказва къде ще продължи професионалният ѝ път.

Причината за напускането на Хенри също остава незнайна, а от Block не оповестяват дали то е обвързвано по някакъв метод с спирането на услугите на Square преди няколко дни, когато платформата беше отвън строя съвсем 24 часа, оставяйки търговците неспособни да обработват заплащания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР