След няколко дни Русия ще има удоволствието да приеме българския

...
След няколко дни Русия ще има удоволствието да приеме българския
Коментари Харесай

Путин потвърди, че Борисов отива в Русия след няколко дни

След няколко дни Русия ще има удоволствието да одобри българския министър председател Бойко Борисов. На тази среща ще продължим полемиката що се отнася до икономическите въпроси. Това съобщи съветският президент Владимир Путин след срещата си с българския си сътрудник Румен Радев.
Припомняме, че по-рано през днешния ден (22 май) bTV заяви импровизирано, че в края на месеца Борисов ще пътува за Русия. По сходен метод стана ясно и, че Румен Радев отива в Русия - откакто представителят на Кремъл Дмитрий Песков публично го сподели, президентството ни удостовери.
Иначе след срещата с Радев Путин непосредствено мина на въпроса защо са говорили с българския държавен глава, като посочи, че няма да разисква пред медиите въпроси от стопански въпроси, само че добави, че през 2017 година към този момент има нарастване на комерсиалния оборот сред Русия и България, а това не можело да не радва. " Има доста повече благоприятни условия за съдействие ", добави Путин, представен от ТАСС.
Размяна на любезности
Очаквам да създадем стратегически обзор в нашите двустранни връзки. Ще се веселя на един прям и изчерпателен разговор, който да даде подтик на нашите държавни управления да работят в тази посока. Целта на визитата ми е да обновим прекъснатия разговор сред България и Русия на най-високо равнище. Това съобщи Румен Радев след диалога си с Путин в Сочи, като уточни областите на съвместен интерес - търговия, стопанска система, обучение, просвета и енергетика.
Нашите връзки са по-особени, те не се основават единствено на чисто политически и стопански ползи, а на дълбоките, исторически, културни и духовни връзки сред нашите нации. Това прави и нашите връзки по-лесни, само че в това време ни задължават да слагаме искрено всички тематики, сподели още Радев.
Путин пък не пропусна да каже, че вдругиден ще бъде празнуван Денят на славянската книжовност, който сплотява Русия и България. Руският президент акцентира и, че Радев е на аудиенция в Русия поради 140-тата годишнина от Освобождението на България. Именно историята беше посочена от Путин като фактор, който сближава Русия и България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР