След няколко банкови фалити миналата седмица вероятно вече се разпалват

...
След няколко банкови фалити миналата седмица вероятно вече се разпалват
Коментари Харесай

Банкова криза? За три дни Бъфет инвестира близо $500 милиона в акции на голяма енергийна компания

След няколко банкови банкрути предходната седмица евентуално към този момент се разпалват страховете от пазарни сривове и финансови рецесии, само че това не е спряло Уорън Бъфет да купува акции. Berkshire Hathaway е натрупала към 467 милиона $ в Occidental Petroleum през последните три дни, съгласно документ на Комисията за скъпи бумаги и тържища. Конгломератът на Бъфет закупи 7,9 милиона акции на петролната и газова компания, и по този начин усили каузи си в нея до 208 милиона акции или 23,1%, заяви Business Insider.

Berkshire към този момент е налял към 11,1 милиарда $ в Occidental, демонстрира разбор на Markets Insider. Интересът на Бъфет може би една от аргументите за покачването на енергийните акции с съвсем 120% през предходната година, което го направи най-добре представилия се S&P 500 за 2022 година

92-годишният милиардер възобнови пазаруването на акции на Occidental евентуално тъй като акциите се сринаха с 26% от пика си през ноември от $77 до $57. Сега акциите на Occidental паднаха с 9% единствено през последните пет дни, евентуално тъй като Silvergate, Silicon Valley Bank и Signature Bank донесоха опасенията, че други банки могат да ги последват. Известно е, че Бъфет предлага на вложителите " да бъдат алчни, когато другите се опасяват " и наподобява, че съблюдава правилото си, а Скокът в цените на силата предходната година усили облагите на Occidental.
 Бъфет подарява акции на Berkshire на стойност $758 милиона
Бъфет подарява акции на Berkshire на стойност $758 милиона

92-годишният Уорън Бъфет е шестият най-богат човек в света

Действията на Berkshire демонстрират, че е оптимистичен по отношение на енергийния браншове. Компанията натрупа към 20 милиарда $ в Chevron предходната година.

Berkshire регистрира 258 милиона $ от облагите на Occidental след налозите като свои през предходната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР