След новините в полунощ на 24 срещу 25 август отново

...
След новините в полунощ на 24 срещу 25 август отново
Коментари Харесай

Станислава Пирчева се завръща в ефира на БНР след успешна операция в Германия

След новините в среднощ на 24 против 25 август още веднъж ще звучи гласът на Станислава Пирчева. Журналистката от Програма „ Хоризонт “ на БНР се връща на работа след сполучлива интервенция, при която ѝ бе отхвърлен 4-сантиметров мозъчен израстък. 

Последното предаване на Станислава беше на 28 ноември предходната година. Два месеца по-късно тя беше оперирана от доцент Венелин Герганов, водещ хирург и заместник-директор на Международния невро-научен институт в Хановер и проф. Маджид Саами, началник на клиниката, основана по негова идея и приет за експерт номер едно в неврохирургията.

Първият посетител след завръщането на Станислава в „ Нощен Хоризонт “ ще е точно доцент Герганов, който близо 13 години живее и работи в Германия.

Освен в Хановер, неотдавна Венелин Герганов работи и в УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “, където предава опит, с цел да може сходен първокласен метод на следоперативно възобновяване на пациентите да се ползва и в България.

Веднага откакто упойката минава, с микрофон в ръка Станислава прави изявление с проф. Самии, което също ще бъде излъчено по БНР в нощта против събота.

Станислава Пирчева е признателна и на доктор Шандурков, офталмолог, който ѝ открива тумора и я поучава за бързи дейности по отстраняването му. 

Журналистката прави оценка като скъпа поддръжката на слушателите, които ѝ изпращат известия, икони, дават й  кураж. Благодарна е на управлението на БНР за проведената акция, на артистите и музикантите, на сътрудниците от „ Хоризонт “, на всички, които участваха в набирането на средства за животоспасяващата интервенция.

Оценява като изключителна поддръжката на патриарх Неофит, който изпя за нея „ Многая лета “ в столичния храм „ Света София “.

„ Отидох доста смела и сигурна в триумфа. Колегите Таня Величкова и Силвия Великова ме изпратиха в пет сутринта на летището, и ми вдъхнаха кураж в пътуването “, споделя Станислава. И продължава: „ Давала съм постоянно доста обич, която в този момент ми се върна. “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР