След новината, че прокуратурата търси наказателна отговорност по чл. 326

...
След новината, че прокуратурата търси наказателна отговорност по чл. 326
Коментари Харесай

През Facebook: Сигнал до главния прокурор на тема Борисов, Мутафчийски и паника

След новината, че прокуратурата търси наказателна отговорност по член 326 от Наказателния кодекс от ръководителя на Българския фармацевтичен съюз професор Асена Стоименова поради нейни изказвания, будещи неоснователна паника, към този момент има и друга вест. В профил във Фейсбук, който се показва като подобен на юрист Елена Гунчева, е оповестен сигнал до основния прокурор Иван Гешев против премиера Бойко Борисов и ръководителя на Националния действен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Сигналът е за " вероятно осъществено закононарушение от общ темперамент по смисъла на чл.326 ал.1 от Наказателния кодекс " – т.е. потребление на илюзия за всяване на паника.
По отношение на Борисов се засяга изявлението му, че след 2-3 седмици може да сме в пъкъла, в което той приказва за заплахата от епидемията COVID-19. " И без да се принизява опасността от болест, насаждането на боязън и суматоха измежду българските жители, употребявайки медиите, с цел да популяризира заблуждаващи обстоятелства, Бойко Методиев Борисов евентуално е нарушил закона, което и следва да се откри. Считам, че следва да бъде разпитано лицето, какви медицински индикатори и данни за болестта му дават съображение да всява боязън, като плаши българите с пъкъл по отношение на болестта ", се споделя в сигнала.
Борисов участва в сигнала и поради думите си, че в случай че изпуснем COVID-19, ще дойдат хладилните камиони. " И още веднъж, без да подценявам сериозността на болестта, показвам, че насаждането на боязън и суматоха измежду популацията и заканите с „ чували с трупове, хладилни камиони и пъкъл ” освен няма да спомогне за съблюдаване на ограниченията, само че и ще аргументи лека телесна щета на жителите – положение, неопасно за живота, като ги разтревожи, докара до меланхолия, бодърствуване, раздразнителност, неустановеност в бъдещето и даже суицидни мисли, които е допустимо даже да бъдат осъществени, какъвто случай към този момент имаше ", се споделя в сигнала.
Що се отнася до Мутафчийски, в сигнала се моли държавното обвиняване да ревизира изявленията му и дали не заплашват психологичното положение на българите. " Също по този начин, апелирам да ревизирате дали посредством изявленията и подхванатите ограничения от Националния действен щаб, не се слага в заплаха здравето и живота на българските жители ", написа в сигнала, като с тези думи се визират трите промени по отношение на носенето на маски на обществени места – първо това стана наложително, беше бързо анулирано, и още веднъж отново е наложително.

Междувременно, пред Българска национална телевизия ръководителят на Асоциацията на притежатели на аптеки. Николай Костов сподели, че няма недостиг на медикаменти по аптеките. Според него, в последните седмици даже се следи внезапен спад на търсенето спрямо предходната година, като в някои аптеки той с близо 1/3 по-нисък.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 13 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР