След новината, че притискана от нова криза, Турция ще пренасочи

...
След новината, че притискана от нова криза, Турция ще пренасочи
Коментари Харесай

Джамбазки за турския президент: Ердо никога не ни е бил приятел

След новината, че притискана от нова рецесия, Турция ще пренасочи мигрантите към Европа, реакциите от българска страна не закъсня. Коментар имаше от страна на премиера. Не закъсня и коментарът на евродепутата Ангел Джамбазки  Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ Вътрешна македонска революционна организация –, който е сериозен критик на Ердоган.

В пост във фейсбук евродепутатът уточни, че неизбежното се е случило, като има опасност за националната ни сигурност.

"Ако това не е блъф, то може да значи и директна опасност за националната сигурност и териториална цялост на Република България. Тук към този момент "дюнерите на всеки ъгъл " и бурлеските с "приятеля Ердо " няма да минат. "Ердо " не ни е другар, впрочем. Не е бил, няма да бъде. Обяснението за какво е в "Стратегическата дълбочина " на Давутоглу, но е осемстотин страници, по тази причина - едва ли. Трябва да защитим българската граница, териториална целокупност и национална сигурност на Република България.С всички налични сили и средства ", разяснява Джамбазки.



И добавя: "Без глупотевини, без алабализми и розови словесни онанизми. Без лиготии и оправдаване с европейските, международни и космополитен началници. Всеки, който реши да премине нелегално държавната граница на Република България, би трябвало да разбере, че ще бъде спрян. И рискува да загуби живота си. На законно съображение ".

Турция пуска сирийските бежанци към Европа

На изключително съвещание на Министерския съвет през днешния ден министър председателят Бойко Борисов още веднъж подсети, че България и Турция са другарски страни. Въпреки това обаче по границата ни е изпратена жандармерия. Министър-председателят сподели, че правителстовот следи и обстановката с влошената конюнктура в Сирия. И разгласи, че има данни за огромно скупчване на мигранти край Одрин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР