След Нова година столичната таксиметрова компания Такси-С-Експрес, по-известна като таксита

...
След Нова година столичната таксиметрова компания Такси-С-Експрес, по-известна като таксита
Коментари Харесай

Закриват такси фирмата на застреляния Алексей Петров?

След Нова година столичната таксиметрова компания " Такси-С-Експрес ", по-известна като таксита 9-12-80 на Алексей Петров, който бе убит на 16 август т.г., стопира да съществува. До момента не е обявено публично, че първото частно такси сдружение в столицата, приемник на държавните таксита 12-80, които оперират в София от далечната 1968 година, стопира да съществува. Новината оповестява в. Уикенд.

Таксиметрови водачи от компанията обаче описват, че в последните дни на месец ноември са били известени от управата на " Такси-С- Експрес ", че след Нова година компанията се закрива и че таксиджиите, които употребяват логото 9-12-80 и заплащат по 240 лв. месечно на сдружението, са длъжни да смъкват лепенките от колите си и да си търсят нов оператор, към който да продължат да работят. Засега остава неразбираема ориста на водачите, които изплащат лизингови коли, благосъстоятелност на " Такси-С-Експрес " и процедурата, по която ще минат, с цел да прекратят финансовите си връзки с таксиметровата компания.

" На 30 ноември ми споделиха, че от Нова година компанията стопира да съществува. Щели да я закриват поради недоразумение сред акционерите. Колеги разправят, че данъчните и общинските управляващи са погнали 9-12-80, други изясняват, че в бъдеще щяло да се прави нова такси компания, която минавала под шапката на Златко Баретата защото в " Такси-С-Експрес " имали проблеми с техническото застраховане и със събирането на таксите и лизинговите вноски от доста водачи ", споделя таксиметров водач, брандиран с логото на 9-12-80.

Думите му бяха доказани от още няколко негови сътрудници в неофициални диалози. Всички таксиджии настояват едно и също – от компанията ги уведомили, че 9-12-80 приключва съществуването си след Нова година, без да им бъде посочена съответна причина за закриването на първата таксиметрова компания в София.

Към сегашния миг под шапката на " Такси-С-Експрес " оперират към 700 автомобила в столицата. В гилдията обаче признават, че огромна част от водачите работят напълно в сивата стопанска система и че през последните години марката 9-12-80 е изгубила окончателно водещата си позиция в таксиметровия отрасъл.

Към днешна дата най-оборотните сдружения за таксиметрови услуги в София, настоящи и като лизингови компании, са " Йелоу такси " (91 719), " ОК Супертранс " (973-21-21), 9-12-63 и " Такси ми ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР