След неуспеха на вчерашната мокра писта Арагон при по-добрите условия

...
След неуспеха на вчерашната мокра писта Арагон при по-добрите условия
Коментари Харесай

Полпозишън за Винялес, катастрофа за Маркес и изненада за Роси в Испания

След неуспеха на вчерашната мокра писта " Арагон " при по-добрите условия през днешния ден дуото на Yamaha Маверик Винялес и Валентино Роси бяха доста по-конкурентни и бързи. Младият 22-годишен водач, който се бори за дебютната си купа в кралския клас, записа най-хубавата обиколка в квалификацията, а съотборникът му Валентино Роси ще започва на следващия ден от третата позиция. Те двамата бяха разграничени от испанецът Хорхе Лоренсо от отбора на Ducati.



Защитаващият купата си от предишния сезон Марк Маркес се движеше брилянтно и бе с най-хубаво време две минути преди финала на сесията, когато не съумя да вземе един от завоите и катастрофира. Поради дребното оставащо време той не съумя да направи последна офанзива и остана на петата позиция.

#MM93 is OUT! He's crashed out while on a estimated pole lap!#AragonGP pic.twitter.com/R4OKhQOYM4
— MotoGP™ (@MotoGP) 23 септември 2017 година
Именно в края на квалификацията последваха и още няколко леки случая – на Алваро Баутиста със сателитен Ducati и на тестовия водач на КТМ Мика Калио.

Маркес излезе първи на пистата и за по-голямата част от 15-те минути бе отпред. Лоренсо и Зарко се причислиха към топ 10 водачите този уикенд, като първият съумя да реализира и забележителен триумф за злополучния си сезон.

Непосредствено след случая на Маркес Доктора записа обиколка за 1:47.815 минути и също излезе отпред единствено 23 дни откакто счупи крайници си, само че бързо бе изпреварен от съотборника си Винялес и след това от Лоренсо.



Зад Педроса, който затваря първата шестица, остана заемащият втора позиция в генералното класиране Андреа Довициозо, който по този начин и не се отличи с нужното за полпозишън показване. Алейш Еспергаро с Aprilia, Алваро Баутиста с Ducati и Андреа Яноне със Suzuki също попаднаха в топ 10 на утрешната стартова решетка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР