След неуспех да овладее Киев руският президент Владимир Путин бе

...
След неуспех да овладее Киев руският президент Владимир Путин бе
Коментари Харесай

WSJ: Путин преминава към план Б във войната с Украйна

След крах да овладее Киев съветският президент Владимир Путин бе заставен да смени тактиката за война с Украйна и минава към тактиката " отбрана на съществени териториални цели " , търсейки подобаващ лост, с цел да принуди " Банкова " (адресът на президентството на Украйна - " Банкова " 11 - б.р.) да се съгласи на неутралитет.

Това заяви WSJ, базирайки се на висши чиновници (неназовани) от Съединени американски щати, представен и от УНИАН.

Един от източниците съобщи, че отчитайки получените данни, ефикасната защита на Украинските въоръжени сили е подбудила Путин да промени своята тактичност. Сега съветският президент желае да принуди Киев да одобри настояванията на Русия за южните и източните територии на Украйна. По този метод Русия желае да сътвори " сухопътен кулоар " сред западната част на страната и окупирания през 2014 година полуостров Крим, а по този начин също и да разшири контрола над Донбас.

Британският министър председател Борис Джонсън даде обещание на Украйна поддръжка на срещата на върха на Г-7 и на НАТО.

В същото време Путин продължава военното нахлуване, в частност - обстрел на градовете, разчитайки че по този начин ще принуди Володимир Зеленски да откаже от очакванията да встъпи в алианс със Запада и да се съгласи на неутралитет и други претенции на Крим.

Ако настояванията на Путин не бъдат задоволени, то американските служители чакат Русия да се опита да удържи всички овладени с войски територии и да продължи ескалацията.

" Базирайки се на нашите военни оценки, наподобява, че Путин се връща към тактиката на обсада ", съобщи различен представител на Съединени американски щати. ". По думите му, за жителите в обсадените градове това значи седмици, допустимо - месеци с ракетни и артилерийски офанзиви от съветската войска.

В Съединени американски щати се съмняват, че Путин ще успее да овладее Киев с това противодействие на украинското общество, както в този момент, единствено в случай че той не събере задоволително войски.

Изданието отбелязва, че интерпретациите на тактиката на Путин не се явява вследствие на публични оценки на разузнаването, а единствено от разбора на няколко длъжностни лица, които имат достъп до секретна информация. Те не подсигуряват, че тази тактика ще проработи.

Бившият почитан служител на Държавния департамент Даниел Фрид означи, че задачата на Путин да превземе Украйна не е изменена, " изменена е единствено неговата тактичност ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР