След нетипично топлото време през последните дни, зимата реши да

...
След нетипично топлото време през последните дни, зимата реши да
Коментари Харесай

Зимата се завърна със страшна сила, натрупа сериозно на един хвърлей от София ВИДЕО

След нетипично топлото време през последните дни, зимата реши да подсети за себе си. 

Обилен сняг продължава да вали на Витоша. Новата завивка там на височина 1700м и нагоре е 20-25см. В по-ниските елементи (1400-1500мнв) 5-10см., оповестяват синоптиците от Meteo Bulgaria.

Сняг вали в родопското село Стойките, област Смолян, както и в Гела, където красивите родопски поляни към този момент са побелели, излиза наяве от видеа и фотоси във фейсбук профила на Меteo Bulgaria.

 

На прохода „ Петрохан “ и в курорта Пампорово също падат снежинки.

 

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), през днешния ден минималните температури ще бъдат сред 4° и 9°, а оптималните – сред 7° и 12°. В София минималната ще е към 4°, оптималната – към 9°.

Над Черноморието ще е най-вече облачно и с превалявания от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 8° и 11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е облачно, по върховете – мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, над към 1400 метра – от сняг, но до вечерта границата на снеговалежа ще се намалява. Привечер валежите ще отслабват, на доста места и ще стопират.

Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра – към минус 2°.

В петък облачността ще се задържи забележителна и тук-там в източните и планинските региони ще превали дъжд. По-съществени разкъсвания и понижения на облачността ще има над Западна България. Вятърът ще бъде слаб до сдържан, от север-северозапад, през нощта против събота ще стихне. На места в низините ще се образува ниска облачност или мъгла.

В събота ще доминира слънчево време с повече облачност над планинските и източните региони, където след обяд ще превали дъжд. Минималните температури ще бъдат сред 0° и 5°, а дневните ще се покачват и оптималните ще са сред 12° и 17°.

Но какво предвиждат метереолозите? През идващото денонощие ще се задържи най-вече облачно. През нощта превалявания от дъжд ще има на малко места и ще са слаби. Над планините също ще бъде облачно, по върховете – мъгливо. Ще има нови валежи от сняг, на височина под 1300-1400 метра – от дъжд.

По-съществени разкъсвания и понижения на облачността ще има над Югозападна България. През нощта вятърът в множеството региони краткотрайно ще стихне, а денем ще е слаб до сдържан от север-северозапад.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР