След нетипично бавния втори стоп за смяна на Макс Верстапен

...
След нетипично бавния втори стоп за смяна на Макс Верстапен
Коментари Харесай

Тото Волф разкри кога е разбрал, че Хамилтън няма да спечели в САЩ

След нетипично бавния втори стоп за промяна на Макс Верстапен в хода на конкуренцията за Гран При на Съединени американски щати водачът на Мерцедес Люис Хамилтън се озова отпред на колоната по-малко от 20 обиколки преди края на надпреварата в Остин.

На хартия британецът имаше съществени преимущество в няколко индикатора, в това число тактиката и позицията на пистата. Дори и това обаче се оказа незадоволително и той загуби надпреварата от Верстапен, а шефът на „ Сребърните стрели “ Тото Волф разкри по кое време е схванал, че това ще се случи.
 Хамилтън: За секунда си помислих, че ще мога да печеля Хамилтън: За секунда си помислих, че ще мога да печеля
„ Когато те бяха на 6 секунди зад нас аз си помислих, че ще успеем да удържим и ще спечелим. Люис бе с гумите хард, просто тъй като нямахме повече медиум. Ние обаче бяхме в позиция да спечелим. Но щом Макс изпревари Шарл и той не можа да контраатакува ние просто започнахме да чакахме и с нас да се случи същото “, изясни Волф.

Самото изпреварване на Верстапен против Хамилтън бе относително елементарно поради голямото преимущество в оптималната скорост, което Ред Бул има през целия сезон 2022.

„ Те са доста бързи на вършиме. С DRS те са с 35 км/ч по-бързи от нас. Ако ние сме откъм гърба и имаме DRS имаме преимущество от единствено 22 км/ч. Затова той съумя да ме изпревари, макар че при започване на правата имаше огромно преимущество.

„ Но даже и с DRS те има действително преимущество от към 8 км/ч, тъй че ние губим доста време на вършиме, може би по 0.4 секунди на обиколка. Имаме какво да подобрим в тази посока за следващата година “, съобщи самият Хамилтън за надпреварата.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР