След неотдавнашното си включване в алианса на БРИКС Обединените арабски

...
След неотдавнашното си включване в алианса на БРИКС Обединените арабски
Коментари Харесай

БРИКС: Обединените арабски емирства с исторически успех в търговията

След неотдавнашното си включване в алианса на БРИКС Обединените арабски емирства (ОАЕ) реализираха незабравим стадий с общо $340 милиарда в търговията с непетролни артикули през първата половина на 2023 г. 

Това достижение съответствува с проектите на ОАЕ да повдигнат комерсиалните си действия измежду другите участници в разширената към този момент коалиция БРИКС.

Икономическата коалиция притегли доста внимание откакто разгласи разширение на алианса с присъединяване на още шест страни по време на срещата на върха през 2023 година

Това разширение приветства Саудитска Арабия, Аржентина, Египет, Етиопия и Иран в своите редици. Като се има поради, че алиансът към този момент управлява 43% от международното произвеждане на нефт, се чака растеж и в търговията с непетролни артикули.

Очакванията са свързани с значимата среща на върха на икономическия съюз БРИКС през 2023 година, която ще има обилни геополитически последствия. Алиансът надвиши тези упования, като освен стартира значими разисквания по отношение на потреблението на локални валути, само че и разкри значимо разширение на членския си състав.

Благодарение на интегралното присъединяване на ОАЕ в тази агресия страната реализира исторически триумф, като през първата половина на 2023 година доближи $340 милиарда в търговията с непетролни артикули.  

Докладите сочат , че този впечатляващ връх е бил реализиран единствено за шест седмици при започване на годината.

Освен това тази година ОАЕ са отбелязали 22% растеж в износа на непетролни артикули, като Китай заема твърда позиция като водещ търговски сътрудник на страната.

След Китай се подреждат Индия, Съединени американски щати и Саудитска Арабия – три от тях са съществени участници в икономическия съюз БРИКС, който ще продължи напред.

Тъй като обединението продължава да развива самодейностите си за понижаване на зависимостта от щатския $, се чака внезапен растеж на търговията. Възприемането на търговията в локални валути може да докара до обилни геополитически последствия, изключително поради забележителния растеж на комерсиалните действия.  

Всички тези детайли дружно имат капацитета да окажат надълбоко влияние върху устрема на алианса към многополюсен геополитически пейзаж.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР