След назначаването на Младен Кръстаич сме начертали един път с

...
След назначаването на Младен Кръстаич сме начертали един път с
Коментари Харесай

Георги Иванов: Само чуждестранен треньор можеше да направи това подмладяване

След назначението на Младен Кръстаич сме начертали веднъж с млади футболисти. Знаем, че пътят е сложен, само че знаем къде е бъдещето. С тези футболисти без опит не можем да чакаме всякога да побеждават. Това което видях е, че всички футболисти дадоха всичко от себе си, може би и малко класа не им доближи, малко и късмет, само че това е пътят, това е бъдещето, които ние ще следваме. Това сподели Георги Иванов в особено изявление за предаването " Арена спорт " след първия евроквалификационен мач на България против отбора на Черна гора.

" Няма напрежение към Кръстаич. Знаем, че това е сложен развой. Само задграничен треньор можеше да направи това подмладяване. Без човек да поеме риск, няма по какъв начин да спечелим. Липсва ни класа въз основата на опит. Откакто е пристигнал Кръстаич се работи строго професионално в националния тим. Имаме още седем мача, в последна сметка нищо не е завършило, това, че сме изгубили първия мач ", съобщи още Иванов.

Според Георги Иванов след две-три години ще имаме народен тим, който ще бъде 10 години на високо равнище.

" Всичко което се прави във футбола, с детско-юношеските школи, ще би трябвало време да се изкара положителни футболисти. Големият проблем е, че прекомерно доста чужденци играят в българското състезание, не се дава път на младите играчи, последна сметка всички са отговорни в българския футбол ", съобщи още Георги Иванов.

" Трябва да създадем футболисти на приблизително европейско равнище. В ДЮШ доста от треньорите не мислят по какъв начин да развиват качеството на играчите, това е огромния проблем, президентите неглижират школите, тъй като изисква време ", счита някогашният национал на България.

" Дори и да не се класираме, да имаме подготвен тим. Да имаме една група от 13-15 играчи минали 10 мача в националния тим, минали са през всички тези системи, диетолози. В последна сметка ние чакаме до 1-2 години всички тези футболисти да бъдат на едно по-високо равнище ", изясни още Иванов.

Вижте цялото изявление във видеото!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР