След най-масираните от седмици руски ракетни удари в Киев днес

...
След най-масираните от седмици руски ракетни удари в Киев днес
Коментари Харесай

Метрото в Киев отново се превърна в бомбоубежище заради масирани руски атаки

След най-масираните от седмици съветски ракетни удари в Киев през днешния ден стопираха работа системите за водоснабдяване, отопление и електрозахранване, съобщи ДПА.
Прочетете още
Електричеството беше прекратено в огромни елементи на Украйна след следващата вълна от въздушни офанзиви, ориентирани против сериозна цивилна инфраструктура.

Много области - в това число Запорожка, Николаевска, Виницка, Полтавска, Днепропетровска и Харковска, оповестиха за ракетни удари. Противовъздушната защита на Украйна съумя да отрази множеството офанзиви, а украинската войска заяви, че е свалила 60 от общо 76 ракети.

Само против Киев са били изстреляни 40 ракети, оповестиха локалните управляващи. От тях 37 са били свалени. Кметът на украинската столица Виталий Кличко сподели, че при изключителна обстановка ще проработят още пунктове за самостоятелно електроснабдяване. В тези пунктове, захранвани от генератори, жителите на града могат да зареждат мобилните си телефони. Метрото в Киев е спряно поради обстрела и станциите му се употребяват за бомбоубежища, съобщи Българска телеграфна агенция.

Властите в украинските територии под контрола на Русия също оповестиха за ракетен обстрел. В село Лантратовка в Луганска област се оповестява за 8 убити и 20 ранени, съобщи ТАСС, цитирайки локални източници.

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел окачестви през днешния ден като военни закононарушения следващите ракетни удари на Русия против Украйна, като жигосах " следващия образец за безогледния гнет на Кремъл ", съобщи Франс прес. „ Тези жестоки и безчовечен офанзиви имат за цел да усилят филантропичните проблеми и да лишат украинското население, само че също и лечебни заведения, служби за незабавна помощ и други съществени служби от електричество, отопление и водоснабдяване. Това са военни закононарушения и са безчовечен “, сподели в изказване той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР