След наводненията Берковица ще получи средства от държавата след оценка

...
След наводненията Берковица ще получи средства от държавата след оценка
Коментари Харесай

След наводнението в Берковица: Еднократна помощ за най-пострадалите

След наводненията Берковица ще получи средства от страната след оценка на вредите. За най-пострадалите поданици ще бъде отпусната еднократна помощ. 

По информация на управляващите реката е преляла поради боклуци

Над 25 литра на кв. м. дъжд се изсипаха над Берковско за половин час през вчерашния ден. Реката през квартал „ Раковица “ се запуши и преля, като влезе в къщите и унищожи улиците.

Над метър вода заля част от домовете. Жители се оказаха блокирани в къщите си и настояха за евакуация.

„ С кал е цялостна е цялата къща, гаражът, колата. И щях да се удавя, идваха да ме вдигнат с пожарната “, описа Тинка Каменова.

Наводнението в Берковица Снимка: bTV

Едно от семействата е избягало от наводнението , като е прескочило през оградата. Имуществото им е изцяло унищожено и ще им бъде препоръчано краткотрайно жилище.

„ Това, за което сме се трудили и сме имали, го нямаме. Не мога да си намеря медикаментите в този момент “, сподели Диляна Николова.

Наводнени са изби, една кола е повлечена от реката

При разлива си реката е изхвърлла тонове отпадък.

„ Не можем да приказваме, че това е пристигнало от сметището, тъй като това е безусловно неприемливо “, сподели Димитранка Каменова, кмет на общ. Берковица.

Наводнението в Берковица Снимка: bTV

„ Има време, това ще го преценим от какво е, само че сега, в който знаят, локалните управляващи би трябвало да си вземат съответните ограничения по този начин, че да не се повтаря “, разяснява зам.-министърът на Министерство на вътрешните работи Николай Николов.

След оценка на вредите в града и в прилежащото село Бързия общината ще търси държавна помощ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР