След наторяването растенията ще започнат да увеличават обема на корените,

...
След наторяването растенията ще започнат да увеличават обема на корените,
Коментари Харесай

Лимоновата вода върши чудеса за орхидеите

След наторяването растенията ще стартират да усилват размера на корените, да порастват и щедро да цъфтят

Орхидеите са капризни растения. Те се нуждаят от постоянни грижи, с цел да се развият. И в този смисъл лимоновата вода е идеална, която можете да я приготвите вкъщи.  

Водата с лимон е подобаваща за всички сортове орхидеи. След наторяването растенията ще стартират да усилват размера на корените, да порастват и щедро да цъфтят. Важно е обаче да знаете по какъв начин да приготвите лимоновата вода за листата и цветовете на орхидеите, както и какъв брой постоянно можете да подхранвате с този разтвор.

Правила за подготвяне на лимонова вода за орхидеи
Ако нямате свеж лимон, лимонената киселина също ще ви свърши работа. Вземете един литър буркан с топла вода, прибавете към него 1 чаена лъжичка лимонен сок или 1 g лимонена киселина. Разбъркайте усърдно. Лимоновата вода за орхидеи е подготвена за приложимост.

Как да пръскате орхидеите с лимонова вода?
Можете да пръскате орхидеи единствено при топло време. Тоест в стаята, където стоят растенията, би трябвало да е най-малко 24 градуса по Целзий. Това е отлична отбрана против гъбички и други болести, а също по този начин ще помогне за повишение на имунитета на растението. Ако всичко е направено вярно, орхидеята скоро ще ви зарадва с несметен разцвет.

Колко постоянно да поливате? 
Трябва да се означи, че е по-добре да се направи разтвор и да се потопи цялата саксия в него. Това се прави не повече от два пъти месечно. Този способ обаче не е подобаващ за тези орхидеи, които към този момент са пуснали пъпки, защото има огромен риск да изхвърлят цветните си стъбла.

Как да употребявате лимонен сок за листата на орхидеите?
Лимонът е антиоксидант. Затова може да се употребява и като репелент против инсекти, както и за възобновяване и поддържане на растението като цяло. Въпреки това, чист лимонен сок в никакъв случай не би трябвало да се ползва върху растението. Не би трябвало да му позволявате да попадне в точката на напредък на листата и върху корените - това може да докара до увяхване.
За да употребявате лимонен сок напръскване на листата, би трябвало да вземете 200 ml топла вода и да разредите 10 капки лимонен сок в нея.

След това навлажнете памучен тампон в разтвора и избършете с него всички листа на орхидеята, като избягвате навлизането на вода с лимон вътре в стъблото и зоните сред листата. Тази процедура се прави не повече от 1 път седмично.

А с цел да предпазите растението от инсекти, би трябвало да добавите единствено 3 капки лимонен сок към 200 мл топла вода. С този разтвор се полива орхидеята. Повтаряйте процедурата не повече от 1 път на месец.  

Лора Костова, основен редактор на happy-woman.bg
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР