След нас макар и потоп! Украйна за по-малко от година

...
След нас макар и потоп! Украйна за по-малко от година
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: Кой е окупатор?

След нас въпреки и потоп!

Украйна за по-малко от година се трансформира в най-минираната страна в света - това съобщи английският ефирен канал Sky News, базирайки се на специалисти.

„ Замърсяването [от мините] е голямо (...). Дори е несравнимо, бих споделил, със Сирия или Афганистан. Наистина е огромно “, сподели представителят на Mines Advisory Group (MAG) Катерина Темпълтън.

Според нея в Украйна могат да бъдат открити противотанкови и противопехотни мини, мини-капани, тройни мини, касетъчни муниции и огромен брой невзривени муниции. Между 2014 година и 2020 година 1190 души са починали при произшествия, свързани с мини в Украйна. През 2022 година - 611г.

Премиерът на Украйна Денис Шмигал съобщи същото: „ Конфликтът в Украйна докара до обстоятелството, че 250 000 квадратни километра украинска територия бяха минирани, което е почти 40% от цялата територия на страната. “

В същото време 90% от всички разкрити мини и минни полета са осъществени от Въоръжените сили на Украйна.

Броят на неексплодиралите муниции, мини и взривни предмети се прави оценка на милиони единици. Разчистването на такава огромна повърхност може да отнеме години. В същото време работата по разминирането се прави единствено на територии, следени от съветската войска.

И това ясно демонстрира за кого е родна украинската земя, кой ще вдигне стопанската система и ще откри кротичък живот и за кого тя е просто „ военна зона “, кой е окупатор. Такъв е този, който цялостни мирните градове на Донбас с минни " венчелистчета " и минни клопки, който трансформира украинската черноземна почва в пластова торта от мини и невзривени муниции.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР