След напускането на по-възрастния г-н Буш и преди встъпването в

...
След напускането на по-възрастния г-н Буш и преди встъпването в
Коментари Харесай

Избирателната колегия е „лоша“ и „недемократична“ система. Така че защо САЩ все още го използват?

След напускането на по-възрастния господин Буш и преди встъпването в служба на президента Джо Байдън през януари 2021 година, демократите и републиканците бяха тъкмо изравнени в Овалния кабинет с по двама президенти.

Демократът Бил Клинтън завоюва гласовете, с цел да поеме президентския пост през 1992 година и 1996 година Г-н Буш съумя да стане президент на изборите през 2000 година, макар че вицепрезидентът на господин Клинтън, Ал Гор, получи повече гласове като цяло.

>

След терористичните офанзиви от 11 септември и навлизането на Съединени американски щати в Ирак и Афганистан господин Буш съумя да завоюва с гласуването през 2004 година преди Барак Обама да направи това през 2008 година и 2012 година

Хилари Клинтън, която завоюва националното гласоподаване с съвсем три милиона гласа повече от Доналд Тръмп. Но абсолютно предприемачът се озова в Западното крило.

Казано по-просто, в най-мощната народна власт в света двама от последните четирима водачи на нацията бяха по-малко известният избор измежду гласоподавателите – заради към система на Избир...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР