След нападенията на Хамас“ в Израел на 7 октомври потърпевши

...
След нападенията на Хамас“ в Израел на 7 октомври потърпевши
Коментари Харесай

Нора Лифшиц - жената, която спасява изоставените животни след нападенията в Израел

След нападенията на „ Хамас “ в Израел на 7 октомври пострадали са освен хората. Десетки животни остават без стопани - някои от тях са убити, а други са тръгнали без любимците си да търсят по-сигурни убежища.

Една жена - Нора Лифшиц, се трансформира в страж за изоставените. Избира място, на което да ги приютява. Там води кучета, котки, пуйки и други типове.

31-годишният Бен три пъти отива до мястото на фестивала, с цел да изведе посетителите му на безвредно място

 „ Случи се нещо необикновено. Много хора от дребни обитаеми места влизаха в група в Whatsapp и споделяха фотография и името на домашния си любим. Описваха къде се намира и молеха да му помогнем. Така аз започнах да ги диря “, споделя Нора пред Ройтерс.

Предай положителното нататък

„ Към това мое деяние се причислиха и от други градове. Получи се една голяма вълна на разпространяване. С нас започнаха да се свързват бойци и да ни молят да отидем да вземем кучетата, които са отишли уплашени при тях “, разяснява дамата.

Следете всички събития в този онлайн репортаж

„ Насред хаоса просто знаеш, че никой няма да се погрижи за твоята животинка. Никой няма място за животни в съзнанието си освен това, което се случва “, споделя още тя.

„ Един следващ дълъг ден към този момент завършва. Днес успяхме да приберем четири пуйки, те са тук в клетката, още една има в колата – тя е пусната свободно, тъй като е засегната от нещо. Може би от лисица, може би от кола… не знаем. Трябва да отиде на ветеринар ", споделя Нора.

На фестивала в Израел са убити бармани, скрили се в хладилниците. Жените са изнасилвани, а по-късно убивани до мъртвите им другари

Хая Самир се връща до дома си, с цел да вземе котките си

Израелската певица Хая Самир не можа да сдържи насладата си в събота, когато съумя да се върне в къщата си в Щула и да избави някои от котките си.

Както доста други поданици на пограничните северни селища, Самир беше помолена от израелската войска да се изтегля, откакто кръстосаният огън се ускори в граничния регион сред Израел и Ливан. Тогава тя не съумява да вземе котките си със себе си.

Хая Самир е египетско-израелска певица, която пее на иврит, арабски и британски, като постоянно обществено е изразявала позициите си за мир в района.

Заради „ Апоел Беер Шева “ и „ Ливърпул “ локалните поданици закачат червени балони на колата си, в дома си и на работните си места за празника на Охад

Вземайки няколко котки, Самир декларира, че ще се върне и за майка си и за другите си животинки.

При нападенията на „ Хамас “ на 7 октомври починаха повече от 1400 души, а минимум 200 бяха взети за заложници.

Отговорът на Израел не закъсня – Ивицата Газа беше подложена на най-интензивната бомбардировка, която в миналото е виждала. Голяма част от инфраструктурата на анклава е разрушена, а от палестинското министерство на опазването на здравето оповестиха, че броят на жертвите там към този момент е надхвърлил 5000 души.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР