След нападението в Скопие на български фенове преди мача с

...
След нападението в Скопие на български фенове преди мача с
Коментари Харесай

След нападението в Скопие: БФС е изпратил писмо до УЕФА да няма фенове на „Шкупи” на реванша с „Левски” в София

След нападението в Скопие на български почитатели преди мача с „ Левски “ БФС е изпратил писмо до УЕФА да няма почитатели на „ Шкупи ” на реванша с „ Левски ” в София. Това съобщи пред Народоосвободителна въстаническа армия НЮЗ министърът на спорта Димитър Илиев. По думите му преди самата среща на двата тима в Скопие също е имало предложение да няма почитатели на стадиона.

„ Бях в непрекъсната връзка с Наско Сираков и преди, и след мача. Проведох диалози и с господин Михайлов. Имахме терзания, че може да се случат сходни неща. Искам остро да осъдя подобен вид дейности. Идеологията на спорта е да обеднява. Слава Богу момчето е оживяло и е в устойчиво положение. Коментирахме преди мача в Скопие да няма аудитория. Беше отхвърлено като опция. Казаха, че РСМ е подхванала всички ограничения, с цел да не се стигне до това ”, сподели Димитър Илиев.

Има предпочитание от страна на „ Левски “ да подпишат концесията на „ Георги Аспарухов ”.

„ Истината е, че не е в напреднала фаза. Доколкото аз съм осведомен, собствеността върху стадион „ Георгия Аспарухов ” е на Общинската администрация на София ”, сподели Илиев.

Министърът на спорта е безапелационен, че ведомството би подкрепило всеки един футболен клуб, в случай че това е в границите на опциите му.

„ И другото доста значимо е, че аз като министър към този момент съумях да обходя няколко стадиона, да се срещна с тяхното положение, да прегледам до каква степен са, по какъв начин са нещата. Това, което мога да кажа, е, че има сериозен прогрес на стадиона на „ Ботев ” в Пловдив. Стадионът на „ Локомотив ”, стадионът в Стара Загора, съумях да прегледам също на „ Берое ”. Това са клубове и те би трябвало да се грижат главно за тяхната инфраструктура и за метода, по който се менажират уреди ”.

Димитър Илиев удостовери, че планът за стадиона на „ Българска войска ”, е на стойност 80-90 милиона.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР