След нападението с нож в тролейбус в София от Центъра

...
След нападението с нож в тролейбус в София от Центъра
Коментари Харесай

155 инцидента в столичния градски транспорт от началото на годината

След нападението с нож в тролейбус в София от Центъра за градска подвижност изнесоха данни, че случаите в столичния превоз единствено от началото на годината са 155, соабщи Нова тв . Във всяко от транспортните средства има сложени камери.

Инцидентът стана през вчерашния ден следобяд, а повода за експанзията е забележка за неносене на защитна маска. От Центъра за градска подвижност обясниха, че водачът и пасажерите могат единствено да предлагат на пасажер да постави маска. Единственият надзорен орган е Регионалната здравна ревизия.

" Веднага сигнализирахме органите на реда и Бърза помощ на телефон 112. Камерите записват в действително време. Включва се, когато има случай и при натискане на паник бутон от самия лидер. Имаме много транспортни средства - над 800. Невъзможно е да се следи всичко в действително време ", съобщи Лъчезар Пеков от Центъра за градска подвижност.

" Контролът се реализира от ЦГМ. Техните контрольори по редовността на пасажерите сега нямат право да арестуват пасажера без маска или по някакъв метод да му влияят като се изключи това да го помолят да си постави маската или да напусне транспортното средство, в случай че е без маска ", разяснява инж. Иво Василев - зам.-директор на Столичния електротранспорт.

" По принцип РЗИ-то следи. Как си провеждат контрола си е безусловно тяхна работа ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР