След намерението на Сотир Цацаров да подеда оставка, много скоро

...
След намерението на Сотир Цацаров да подеда оставка, много скоро
Коментари Харесай

Политолог: Гешев ще бъде отстранен най-късно при избора на новия Висш съдебен съвет

След желанието на Сотир Цацаров да подеда оставка, доста скоро ще забележим развиване и по другия проблем, обвързван с отстраняването и на основния прокурор Иван Гешев, предвижда пред БНР политологът доцент Милен Любенов.

„ Неговата позиция е неспасяема. Той ще бъде отхвърлен от поста основен прокурор най-късно при избора на новия Висш правосъден съвет. Моите упования са, че доста скоро можем да забележим промени на климата вътре в прокуратурата – нещо, което за мнозина може да наподобява ненадейно, само че за какво да не се намерят и сериозни гласове в прокуратурата, още повече че репутацията на прокуратурата е доста ниска. “

„ Не мисля, че по тази тематика ще настъпят несъгласия сред четирите ръководещи партии, освен тъй като това е записано в тяхното съдружно съглашение, а тъй като това са упованията на българското общество, освен от 2020 година, когато започнаха митингите, само че най-малко от 10 години, повече от 10 години даже. Тук оттегляне няма да има “, разяснява Милен Любенов.

По тематиката със зелените документи, митингите и работната група, която бе образувана, с цел да се чуят различни гласове за ограничаващите ограничения, Любенов означи:

„ Големият въпрос е дали държавното управление ще се поддаде на сходен напън. И в предишното доста постоянно сме ставали очевидци – когато обещано държавно управление се пробва да извърши избрани промени, непопулярни, или да предприеме дадени дейности, които срещат опозиция измежду избрана част от обществото, дават обратно. Това е неверен ход. Не мисля, че държавното управление би трябвало да се концентрира или да дава отговор по един или различен метод на „ Възраждане “.

Според Любенов „ двете гледни точки ги виждаме към този момент две години “, а в този момент е нужна „ доста по-ясна проява на увереност от страна на новите ръководещи, че тези ограничения, зад които те застават, са верните “.

„ Инфлацията, която се следи, не е вътрешен феномен, в това число във връзка с цените на тока и газа. След като Зелената договорка като тактика на Европейски Съюз беше призната, напълно естествено беше да се стигне до сходна обстановка на рецесия “, посочи политологът в разбор на енергийната рецесия.

Хубавата вест е, че има средства, има пари за обезщетения, счита Любенов.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР