След намаляването на новите случаи на заразени с коронавирус през

...
След намаляването на новите случаи на заразени с коронавирус през
Коментари Харесай

Кунчев: Ако ще и скафандри да сложим в училище, няма да спрем вируса

След намаляването на новите случаи на инфектирани с ковид през последните четири дни се отбелязва повишаване и евентуално то ще продължи. Това ни минимум се дължи на старта на образователната година, тъй като е доста рано, само че ще има такова отражение отсега нататък. Ако ще и скафандри да сложим в учебно заведение, няма да спрем епидемиологичния развой. Това регистрира основният здравен държавен контрольор доцент Ангел Кунчев пред шефовете на лечебни заведения в страната.

" Вирусът си прави, каквото си желае, но безусловно. Можем да кажем, че нищо не можем да кажем ". С тези думи стартира ревюто си.

Той беше безапелационен, че няма по какъв начин да се направи прогноза за това, което ни чака, само че е значимо да получим отговора на въпроса: " Това, което сега се случва в Южна Европа, резултат ли е от преливането на балканската вълна през август или това, което почва при тях, е втора вълна, която чакаме да пристигна при нас. Това е по-лошият вид ".

Доц. Кунчев разясни и за какво - тъй като ще съвпадне с началото на образователната година и циркулирането на грипните вируси. " В момента нещата наподобяват сносно за България. Имаме 2,7 % понижение, не е доста, само че е показателно, че след платото през август ние успяхме да реализираме две-три седмици с понижаване на случаите ", уточни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР