След нахлуването на талибаните в столицата Кабул в неделя, хиляди

...
След нахлуването на талибаните в столицата Кабул в неделя, хиляди
Коментари Харесай

Ето колко са жертвите на летището в Кабул

След нахлуването на талибаните в столицата Кабул в неделя, хиляди афганистанци се пробваха да избягат бързо от страната. Това докара до безпорядък и суматоха на летището, както и до съдбовни произшествия.

Най-малко 12 души са починали на и към летището на Кабул, откогато талибаните превзеха афганистанската столица, съобщи организация „ Ройтерс”. Дванайсетте починали или са били убити, или са били стъпкани до гибел при блъсканици, сподели представител на талибаните. Той прикани хората, струпали се на входовете на летището, да се разотидат, в случай че нямат нужните документи за пътешестване.

Вчера източният афганистански град Джалалабад стана сцена на първия огромен митинг против талибаните, откакто взеха властта. Демонстранти смъкнаха талибанското знаме и пробваха да повдигнат афганистанския народен байрак на площад. Тогава бойци на ислямисткото придвижване започнаха да стрелят по тях, убивайки трима и ранявайки над 10 индивида.

Международният валутен фонд (МВФ) разгласи, че ще спре помощта си за Афганистан поради несигурността по отношение на статута на властта в Кабул, откакто талибаните поеха контрола над страната. " Както постоянно МВФ се управлява от мнението на интернационалната общественост ", сподели представител на институцията пред Агенция Франс Прес.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР