След нахлуването на Русия в Киев вчера, руският народ не

...
След нахлуването на Русия в Киев вчера, руският народ не
Коментари Харесай

Хиляди руснаци се изправиха срещу инвазията: Мир за Украйна

След нахлуването на Русия в Киев през вчерашния ден, съветският народ не остана безразличен към протичащото се. Хиляди руснаци излязоха на антивоенни митинги в десетки градове.

Според съветския уебсайт „ Медуза “, позоваващ се на организацията ОВД-Инфо, която следи за арестите на хора в Русия по политически аргументи, общо в 44 съветски града е имало демонстрации против решението на Кремъл да нападна Украйна. Най-масовите от тях са били в Москва, Санкт Петербург и Екатеринбург.

Според публични данни става въпрос за към 1500 души, само че е допустимо броят на протестиращите да е бил доста повече. По наблюдения на сътрудник на ТАСС в шествието в Москва са взели участие няколко десетки души. Участници в митингите в Санкт Петербург настояват, че са били няколко хиляди.



Демонстрантите скандирали "Не на войната, независимост на политическите пандизчии ", „ Русия и срещу войната “, "Войната не е нужна на никого, с изключение на на Путин ", „ Мир за Украйна “, „ Путин - Нюрнберг “. Хиляди тежко екипирани служители на реда са били изпратени да спрат митингите. По последни данни близо 1000 души са били арестувани, като единствено над 400 от тях са в Москва. Сред арестуваните има и публицисти, показва Агенция Франс Прес.

Протестиращите са най-вече младежи, излиза наяве от качени в обществените мрежи вдиеа.



Междувременно в отворено писмо съветски публицисти осъждат строго „ специфичната военна интервенция “ в Украйна, оповестена сутринта на 24 февруари от президента Владимир Путин, заяви „ Новая газета “. Акция, която бе избрана от наблюдаващи като повече от смела, и защото надзорният орган – Роскомнадзор, предизвести медиите да разгласяват единствено публична информация. В противоположен случай те били застрашени от санкция до 5 милиона рубли (55 000 евро).

На съветската офанзива против Русия се опълчиха и повече от 100 локални депутати от разнообразни градове на Русия, измежду които Санкт Петербург, Москва, Самара, Велики Новгород и други, показва още медията. Те показаха паниката си, че войната в Украйна ще докара до съсипия и болежка от пагубни размери, до хиляди жертви, а Русия ще бъде изолирана и цените ще скочат стремглаво. В края на писмото депутатите приканват народът на Русия да не взе участие в експанзията и да не мълчи.

Протестите не са позволени от управляващите и полицията „ ще вземе нужни ограничения за гарантиране на публичния ред “, се споделя в известие на съветското вътрешно министерство, в което се акцентира още, че законът планува затвор за предизвикателство на всеобщи вълнения и за опозиция против властта. „ Припомняме ви, че апелите за присъединяване и самото присъединяване в сходни неразрешени дейности водят до тежки правосъдни последици “, гласи предизвестието.

Междувременно митинги против съветската инвазия се организират и в доста градове по света. Демонстранти, изразяващи негодуванието си от военните дейности на Русия, излязоха по улиците на Лондон, Берлин, Мадрид, Варшава, Стокхолм, Копенхаген, Барселона, Истанбул, Солун, Токио и други.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР