След началото на войната в Украйна ATP, WTA и ITF

...
След началото на войната в Украйна ATP, WTA и ITF
Коментари Харесай

Неапол ще замести Москва в календара на ATP


След началото на войната в Украйна ATP, WTA и ITF анулираха всичките си шампионати на територията на Русия, в това число и ATP 250 конкуренцията в Москва. В продължение на месеци не бе ясно дали в календара ще бъде подложен различен шампионат на мястото на този в съветската столица, само че наподобява, че огромният печеливш от обстановката ще бъде Неапол.

Италианската журналистка Ариана Нарди заяви, че град ътще бъде хазаин на ATP 250 конкуренция, която ще се организира в интервала 17-23 октомри. Арена на конфликтите ще бъде учреденият през 1905 година Tennis Club Napoli, който е измежду най-старите в Италия. Новината бе доказана от президента на клуба Рикардо Вилари.

„Неапол се завръща на интернационалната сцена, като тази година ние ще сме вторият шампионат на ATP на територията на Италия. Спечелихме доста оспорвана конкуренция с доста други влиятелни европейски асоциации. С доста значимата помощ на италианската федерация бяхме определени за хазаин на ATP 250 шампионат, който ще се организира през октомври. Ще продължаваме да работим в тясно съдействие с локалните управляващи и сме сигурни, че ще се оправим с това предизвикателство“ – разяснява Вилари пред La Repubblica.

Президентът на Tennis Club Napoli добави, че към момента е рано да се каже кои играчи ще вземат присъединяване в конкуренцията, само че уредниците ще създадат всичко допустимо да привлекат най-големите звезди на италианския тенис – Матео Беретини, Яник Синер, Лоренцо Сонего, Фабио Фонини и Лоренцо Музети.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР